Θεωρείο (15/10/21)

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός τόπου και χρόνου

Χθες το θέμα που κυριάρχησε ήταν οι τριτοκοσμικές εικόνες μετά την κακοκαιρία, που έκοψε στη μέση ακόμα και τη «λεωφόρο»Κηφισίας, έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του λεκανοπεδίου. Και όμως, αυτή τη μέρα ο βουλευτής της συμπολίτευσης Γιάννης Λοβέρδος βρήκε για να κάνει μια ρομαντική αναφορά. «Αγαπημένοι μου φίλοι» έγραψε ο βουλευτής και ευχήθηκε «υπέροχη βροχερή Πέμπτη» καλώντας τους αναγνώστες του να εμπνευστούν «από τη θαυμάσια χώρα που ζούμε» στην οποία την ίδια ώρα πολίτες είχαν πνιγεί από το νερό. Ο Λοβέρδος συνέχισε με ιστορική αναδρομή αναζητώντας έμπνευση από τη «σοφία του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Σοφοκλή»και ζήτησε αντίσταση στη… μιζέρια, την ώρα που οι μισοί δρόμοι ήταν απροσπέλαστοι. Και συνόδευσε αυτή την εμπνευσμένη ανάρτηση με μία… φωτογραφία του. Η ελάχιστη προστασία είναι κάποιος δικός του άνθρωπος να του πάρει το κινητό από τα χέρια.

Αδιαφορία

Και επειδή χθες η Αττική πνίγηκε στο νερό, πρέπει να πούμε πως η κλιματική αλλαγή ή κρίση δεν φταίει για όλα. Είναι σε πολλές περιπτώσεις ένα καλό άλλοθι για την αδιαφορία και την ανικανότητα τοπικών αρχόντων. Για παράδειγμα στο Μαρούσι, το ρέμα της Σαπφούς έγινε κυριολεκτικά χείμαρρος, έτοιμος να παρασύρει τα πάντα. Εκεί ο δήμαρχος, ονόματι Αμπατζόγλου, έχει κάνει πλατεία και υπαίθριο γυμναστήριο πάνω στην 1η ζώνη του ρέματος και παρά το γεγονός πως το θέμα είχε έρθει εδώ και μήνες στο δημοτικό συμβούλιο είχε αδιαφορήσει. Περιπτώσεις Αμπατζόγλου υπάρχουν και άλλες στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα και βαπτίζονται μετά «κλιματική κρίση»  

Το σκέφτεται

Να ξέρετε ότι οι υποψηφιότητες στο ΚΙΝΑΛ, με τις δύο νέες του Π. Γερουλάνου και του Β. Κεγκέρογλου, δεν είναι βέβαιο πως έκλεισαν οριστικά. Ο Π. Χρηστίδης, επί 6 χρόνια εκπρόσωπος, σκέπτεται σοβαρά, όπως μου είπαν, να κάνει το μεγάλο βήμα τις επόμενες μέρες. Η Φώφη, πάντως, έως τώρα δεν έχει δώσει σε κανέναν το «δαχτυλίδι»να κατέλθει αντ’ αυτής και μένει να δούμε μόλις κλείσει ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων αν θα πάρει θέση.   

Λακωνικά

Στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ στη Λισσαβώνα ως επικεφαλής της ελληνικής αποστολής βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο βουλευτής Λακωνίας Θ. Δαβάκης, ο οποίος κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια απρόσμενη επίθεση στην Ελλάδα. Στο σχέδιο έκθεσης της Πορτογαλίδας βουλευτού Λάρα Μαρτίνο για την αμυντική πολιτική της Κίνας, παρουσιαζόταν ο Πειραιάς και η Cosco ως παράδειγμα… διείσδυσης της Κίνας και… απειλής στον ευρωπαϊκό και συμμαχικό χώρο. Ο Δαβάκης με συγκεκριμένους αριθμούς απέδειξε πως άλλες χώρες της Συμμαχίας είναι αποδέκτες πολλαπλάσιων κινεζικών επενδύσεων και ζήτησε να αφαιρεθεί ως ατυχής η αναφορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή