90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 19-10-1931

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΝΤΙΣΟΝ: Εκ Νέας Υόρκης αγγέλλεται ο θάνατος του Θωμά Εδισων. Ο διάσημος εφευρέτης εξέπνευσεν την 3.24΄ πρωινή της σήμερον (χθες). […] ο Εδισων έσβησεν αφού άφησε εξακοσίας περίπου εφευρέσεις εις την ανθρωπότητα.

ΝΤΑΜΠΙΓΚ: […] συνήλθε προ τινών ημερών εν Μόσχα το Συμβούλιον των Επιτρόπων του Λαού και ησχολήθη με τον τρόπον καθ’ ον θα ηδύναντο τα Σοβιέτ, επωφελούμενα της κρίσεως, να επιτύχουν την επιδείνωσιν αυτής διά της επαναλείψεως εις ευρυτέραν κλίμακα του «ντάμπιγκ». Το Συμβούλιον των Επιτρόπων ώρισεν ειδικήν επιτροπήν, η οποία θα καθορίση τας λεπτομερείας της διενεργείας του νέου ντάμπιγκ. Προς τούτο εδόθη εντολή εις τας τοπικάς αρχάς, όπως επισπεύσουν την συγκένρωσιν του σίτου εις τας κρατικάς αποθήκας, ίνα δύναται η Κυβέρνησις να τον διαθέση αναλόγως.

ΜΕΡΙΜΝΑ: Εις την επίσημον «Τζουμχουριέτ» δημοσιεύεται άρθρον, προφανώς εμπνευσμένον υπό των Τούρκων Κυβερνητών, τους οποίους ο υπογράφων συνοδεύει εις το ταξείδιόν των, εν σχέσει με την μουσουλμανικήν μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Εις το άρθρον εκφράζεται η ευχή όπως οι Τούρκοι υπήκοοι της Ελλάδος τυγχάνουν εκ μέρους της Ελληνικής Κυβερνήσεως της ιδίας μερίμνης της οποίας απολαμβάνει η Ελληνική μειονότης της Κωνσταντινουπόλεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή