Η λίστα Τσίπρα

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν άραγε τοπικά κανάλια που μεταδίδουν αντιεμβολιαστικά μηνύματα, όπως είπε χθες (18.10.2021) ο κ. Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή; Σίγουρα, και το ερώτημα αυτό έχει την ίδια βαρύτητα με το αν οι αρκούδες αφοδεύουν στο δάσος. Εδώ είδαμε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας που έλεγαν για το «θαυματουργό δηλητήριο» κατά του καρκίνου που έχει ο γαλάζιος σκορπιός της Κούβας, υπήρξε κρατικό κανάλι που μας είχε ζαλίσει πώς καταπολεμά τους όγκους η «φραπελιά», δεν θα έβγαιναν (και) ψεκασμένοι στα εκατοντάδες δημοτικά και περιφερειακά κανάλια που πασχίζουν να γεμίσουν πρόγραμμα;

Πήραν αυτά τα κανάλια διαφημίσεις από την κρατική καμπάνια «Μένουμε σπίτι», αυτή που συκοφαντείται ως «λίστα Πέτσα»; Πιθανότατα, τείνοντας στο «σίγουρα». Δεν έπρεπε; Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, αυτά που η τριαλαρό αντιπολίτευση ποτέ δεν εξετάζει.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπονόησε στη Βουλή ότι η κυβέρνηση ενίσχυσε την αντιεμβολιαστική εκστρατεία μοιράζοντας διαφημίσεις υπέρ του εμβολιασμού, χωρίς να ελέγξει προηγουμένως αν σε αυτά τα κανάλια κάποιος είπε κάτι κατά των εμβολίων.

Εφερε μάλιστα και δική του λίστα με σχετικά παραδείγματα, για κάποια κανάλια στη Βεργίνα, στη Θράκη κ.α. Ας προσπεράσουμε αυτό που θα έλεγε κάθε νουνεχής διαφημιστής, δηλαδή ότι σε αυτά τα κανάλια που χύνεται το δηλητήριο των fake news χρειάζεται περισσότερο το αντίδοτο της καμπάνιας. Ας υποθέσουμε ότι αυτά τα κανάλια πρέπει να «τιμωρηθούν» με τον αποκλεισμό τους από τα κρατικά διαφημιστικά κονδύλια. Η «τιμωρία», όμως, προϋποθέτει ότι θα υπάρχει ένας κεντρικός κρατικός μηχανισμός που θα ελέγχει, θα αποθηκεύει, θα κωδικοποιεί το περιεχόμενο περίπου χιλίων καναλιών πανελλαδικώς, 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα. Ετσι, ο χ κύριος Πέτσας θα ξέρει ότι στο «Ano Panagia TV» κάποιος σχολιαστής Ταδόπουλος είπε ότι «το εμβόλιο βλάπτει και, αν συνδυαστεί με τους ψεκασμούς από αεροπλάνα, σκοτώνει». Ας προσπεράσουμε και το πρόβλημα κόστους μιας τέτοιας υπηρεσίας. Ετσι κι αλλιώς, ο ΣΥΡΙΖΑ κάποτε είχε υποσχεθεί 100.000 νέες προσλήψεις. Μόνο με αυτή τη διεύθυνση του υπουργείου Τύπου καλύπτεται το πλάνο. Θέλουμε όμως να υπάρχει μια τέτοια οργουελιανού τύπου υπηρεσία, που θα καταγράφει καταλεπτώς τι λένε τα τοπικά κανάλια, όταν μάλιστα γι’ αυτήν τη δουλειά έχουμε ήδη ένα Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, το οποίο εξετάζει καταγγελίες και τιμωρεί με πρόστιμα; Το χειρότερο με τα fake news για τα ΜΜΕ, που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι βασίζονται σε πραγματικές, αλλά χρόνιες παθογένειες και του κράτους και της εγχώριας βιοτεχνίας της ενημέρωσης. Παθογένειες που, φυσικά, δεν πρόκειται να θεραπευτούν όσο ένα μεγάλο μέρος του κόσμου θεωρεί ότι τώρα εμφανίστηκαν και είναι το καταχθόνιο σχέδιο μιας κυβέρνησης να εγκαθιδρύσει «καθεστώς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή