Θεωρείο (20/10/21)

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΗΜΑΡ υπέρ ΓΑΠ

Ισως και σήμερα να ανακοινώσει ο Γιώργος Παπανδρέου τις αποφάσεις του για το αν θα είναι τελικά ή όχι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Στο παρασκήνιο, πάντως, εδώ και τουλάχιστον τρεις ημέρες, μαζεύονται υπογραφές ώστε ο πρώην πρωθυπουργός να είναι σε θέση να κάνει… grande ανακοίνωση. Oπως έμαθα, συνδικαλιστές, επιμελητήρια και τοπικοί άρχοντες, τομείς όπου το ΚΙΝΑΛ εξακολουθεί να έχει δύναμη, συλλέγουν υπογραφές, ενώ στο πλευρό του ΓΑΠ βρίσκονται και τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ.  

Το… αίσθημα

Ας μη βιαζόμαστε. Εάν ανακοινώσει ο ΓΑΠ, εδώ είμαστε να πούμε πολλά, καθώς το παρασκήνιο έχει πάρει φωτιά. Προς το παρόν, θα σας πω ένα μόνο που συζητείται έντονα και αφορά τα αισθήματα των παπανδρεϊκών του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικά αναφέρω μόνο τον Χρ. Σπίρτζη, τον Γ. Ραγκούση, τη Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου, τον Π. Κουρουμπλή, τον Θ. Μωραΐτη κα τη Νίνα Κασιμάτη. Η λεπτομέρεια είναι πως ο πονηρός ΓΑΠ ουδέποτε ήρθε σε ρήξη μαζί τους ακόμη και όταν όλο το Πασοκοκινάλ τούς πυροβολούσε.  

Follow up  

Φεύγω από το ΠΑΣΟΚ και πάω στον ΣΥΡΙΖΑ. Μου το σχολίασε έμπειρος κοινοβουλευτικός: Εχει μεγάλο ενδιαφέρον, μου είπε, πως τελευταία ο Αλέξης Τσίπρας συνηθίζει μετά μια μάχη με τον Μητσοτάκη στη Βουλή να προχωράει σε τηλεοπτική συνέντευξη. «Μάλλον ο αρχηγός της αξ. αντιπολίτευσης νιώθει την ανάγκη να κάνει follow up στον εαυτό του», συμπλήρωσε η ίδια πηγή, που βλέπει πως ο Αλέξης χάνει πλέον και τις κοινοβουλευτικές μάχες, που άλλοτε ήταν το δυνατό του σημείο.  

Συναντήσεις

Πολλές οι πολιτικές παρουσίες στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του διευθυντή της «Κ» Αλέξη Παπαχελά, «Ενα σκοτεινό δωμάτιο, 1967-1974». Στον 5o όροφο του Public, την περασμένη Δευτέρα, βρέθηκαν υψηλά πρόσωπα από όλα τα πολιτικά κόμματα, προεξάρχοντος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, διακεκριμένοι διπλωμάτες, συγγραφείς και δημοσιογράφοι. Στο παρασκήνιο της εκδήλωσης υπήρξαν πολλά και ενδιαφέροντα. Ξεχωρίζω, λόγω εξελίξεων στην Κεντροαριστερά, το εξής: Μ. Χρυσοχοΐδης και Β. Βενιζέλος είχαν θερμή συνομιλία, με τον τέως υπουργό Προστασίας του Πολίτη να «υποδέχεται» θερμά τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και να του προσφέρει καρέκλα δίπλα του με την προσφώνηση «Βαγγέλη μου», κάτι που ο ευγενής Βενιζέλος βεβαίως αποδέχτηκε.  

Εκτός ψηφοδελτίων

Χώρο στη νεότερη γενιά φαίνεται πως αφήνει το τελευταίο διάστημα ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος έχει φύγει από την πρώτη γραμμή και κάνει μόνο στοχευμένες παρεμβάσεις. Μάλιστα, φημολογείται έντονα πως ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσίπρα είναι πιθανόν να μην είναι στα επόμενα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν συμβεί, τότε ο Αλέξης θα έχει να καλύψει ένα σοβαρό κενό, καθώς ο Δραγασάκης είναι κατά κοινή ομολογία από τα σοβαρά στελέχη του κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή