90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 21–10–2021

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΑΣΚΕΨΗ: Η εναρκτήριος συνεδρίασις της Β΄ Βαλκανικής Διασκέψεως εγένετο εις το ανάκτορον του Ντολμά Μπαξέ [φωτ.] μετά μεγάλης επισημότητος. […] Μετά την ανάκρουσιν των Εθνικών Υμνων των Βαλκανικών Κρατών, ο πρόεδρος Χασάν βέης εκήρυξε την έναρξιν της συνεδριάσεως διά συγκινητικής προσφωνήσεως, κατόπιν δε ωμίλησαν οι αρχηγοί των αποστολών. Τελευταίος έλαβε τον λόγον ο Ισμέτ πασσάς όστις εξέφρασε τας ευχαριστίας του εξ ονόματος της τουρκικής κυβερνήσεως προς τας αποστολάς και ενεθάρρυνε το υπ’ αυτών αναληφθέν μετά θερμότητος και ειλικρινείας έργον.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Τηλεγραφούν εκ Ν. Υόρκης ότι ο εκεί αντιπρόσωπος της Τραπέζης της Γαλλίας και ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Αποθεματικής Τραπέζης υπέγραψαν συμφωνίαν καθ’ ην η Γαλλία αναλαμβάνει την υποχρέωσιν να αφήση τουλάχιστον 200 εκατομμύρια δολλαρίων εις καταθέσεις παρά ταις αμερικανικαίς τραπέζαις, ενώ η Αμερική αναλαμβάνει την υποχρέωσιν να διατηρή την ισοτιμίαν του χρυσού. Διά πρώτην φοράν η Γαλλία ηγόρασε αμερικανικά χρεώγραφα αξίας 20 εκατομμυρίων δολλαρίων.

ΕΝΤΙΣΟΝ: 10 χιλιάδες τουλάχιστον άτομα παρήλασαν εκ της βιβλιοθήκης του εργαστηρίου εντός της οποίας είνε τοποθετημένος ο νεκρός του Εδισσων. Το φέρετρον είνε ακάλυπτον. Εις την κηδείαν θα παραστή και ο πρόεδρος Χούβερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή