Απαιτείται σοβαρότης

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχουν τα προγνωστικά τους μοντέλα οι ειδικοί. Βάσει αυτών κάνουν τις προβλέψεις τους. Ούτε τα άστρα ρωτάνε ούτε βρήκαν το λάλον ύδωρ της Πυθίας σε άφθονες ποσότητες. Δεν επαληθεύονται πάντα οι προβλέψεις τους; Πιθανόν. Οταν όμως είναι απαισιόδοξες, ή και σοκαριστικές, ενδέχεται να αποβούν πιο ωφέλιμες, πιο πειστικές εμβολιαστικά από τις παραινέσεις, ακόμα κι αν πέφτουν έξω. Για παράδειγμα, o καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης προειδοποιεί ότι «μέχρι τις γιορτές θα έχουμε τρεις χιλιάδες επιπλέον θανάτους. Αν δεν πιάσουμε το 65% με 67%  στην εμβολιαστική κάλυψη, προβλέπουμε πάνω από 800 θανάτους κάθε μήνα τους επόμενους μήνες».

 Η προειδοποίηση απευθύνεται και προς την κοινωνία και προς την πολιτεία. Να τρομάξουν πρέπει και οι δύο, διαφορετικά τον στόχο του 67% θα τον αγγίξουμε την επόμενη άνοιξη. Αφού δυσκολεύονται να κατανοήσουν κάθε άλλη γλώσσα, ας δοκιμαστεί και η γλώσσα του τρόμου. Εκτός και το πάρουμε απόφαση ότι η χώρα αντέχει τόσους θανάτους, και νεότατων ανθρώπων πια, όχι μονάχα «υπερηλίκων με υποκείμενα νοσήματα».

 Οπως όφειλε να περιμένει κανείς, πολλοί βιάστηκαν να καταπιούν «κανονικότητα» σε υπερβολική δόση, πιστεύοντας ότι τα μέτρα χαλάρωσης σημαδεύουν το τέλος της πανδημίας. Δεύτερο λάθος της κυβέρνησης το ότι αντιμετωπίζει όλους τους μη εμβολιασθέντες σαν φανατικούς αντιεμβολιαστές. Αλλά δεν είναι. Το αποδεικνύει το πρόγραμμα εμβολιασμού από σπίτι σε σπίτι, που άργησε όμως πολύ.

Οι εφιαλτικές προβλέψεις απευθύνονται και προς τη δημοσιογραφία. Οσοι κάνουμε αυτή τη δουλειά, οφείλουμε να μετράμε δυο και τρεις φορές τις λεξούλες μας πριν τις εκστομίσουμε ή τις πληκτρολογήσουμε. Αίφνης, δεν νοείται να ανακαλύπτουμε ότι «σοβάρεψε» ο Κυριάκος Βελόπουλος, α λα Χρυσή Αυγή. Ποιος; Ο χυδαίος λαϊκιστής, ο έμπορος «αντικοβιντικών» κηραλοιφών που, για να τρυγήσει την ψήφο των αντιεμβολιαστών, δήλωνε στη Βουλή, στις 10.12. 2020, ότι «προτιμά να είναι ψεκασμένος πάρα μπολιασμένος με τον Χασάν».

Ο πολυπτυχιούχος υπερεπιστήμονας που αφενός υπαινισσόταν ότι οι γιατροί της επιτροπής χρηματίζονται για να τρομοκρατούν τον κόσμο, αφετέρου ειρωνευόταν τον Αλβέρτο Μπουρλά: «Η Pfizer του μεγάλου επιστήμονα – κτηνίατρου! Κτηνίατρος είναι ο Μπουρλά και τον έχετε κάνει μεγάλο». Οτι ο κ. Μπουρλά είναι και Εβραίος, φρίξον ήλιε, δεν το είπε ο Βελόπουλος. Δεν είναι δα αντισημίτης. Ουδείς ΛΑΟγενής είναι. Το λέει και ο Γεώργιος Καρατζαφέρης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή