Το Σωματείο MDA για τις νευρομυϊκές παθήσεις βράβευσε παραολυμπιονίκες του Τόκιο

Το Σωματείο MDA για τις νευρομυϊκές παθήσεις βράβευσε παραολυμπιονίκες του Τόκιο

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Λένε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες φτιάχνουν αθλητές που γίνονται ήρωες. Ομως οι Παραολυμπιακοί είναι οι αγώνες που πηγαίνουν οι ήρωες». Να ένα ευφυές ρητό που περιγράφει επακριβώς τον ρόλο μιας σπουδαίας διεθνούς διοργάνωσης στην οποία άνθρωποι με ειδικές δεξιότητες συναγωνίζονται και διακρίνονται. Ακόμα όμως και η απλή συμμετοχή είναι γι’ αυτούς πραγματική νίκη, δεδομένου ότι ξεκινώντας έχουν να ξεπεράσουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Το παράδειγμα που μας δίνουν αυτοί οι αθλητές αποτελεί κίνητρο για τη δική μας βελτίωση, την καταπολέμηση των στερεοτύπων, την αίσθηση ότι η αναπηρία σημαίνει πάντα ότι μπορείς να κάνεις λιγότερα από άλλους.

Το Σωματείο MDA για τις νευρομυϊκές παθήσεις βράβευσε παραολυμπιονίκες του Τόκιο-1
Βραβευθέντες αθλητές και επίσημοι.

Το MDA Ελλάς (Σωματείο για τη Φροντίδα των Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις) δίνει από το 2000 τη δική του μάχη για να βοηθήσει άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα τέτοιας φύσης. Σήμερα, στο MDA Ελλάς είναι εγγεγραμμένες πανελλαδικώς περισσότερες από χίλιες οικογένειες, εκ των οποίων κάποιες έχουν πλέον του ενός παιδιά που ασθενούν. Από τις πιο σημαντικές συνεισφορές του στην ελληνική κοινωνία είναι ο εξοπλισμός τριών ειδικών μονάδων νευρομυϊκών παθήσεων σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα) με στόχο την εξειδικευμένη ιατρική κάλυψη των ασθενών, χωρίς να πρέπει να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις από τον τόπο κατοικίας τους. Ισως, όμως, ο βασικότερος στόχος του σωματείου είναι να αλλάξει ορισμένες αντιλήψεις που έχουν εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη. Ετσι, έχουμε δει μέλη του με αναπηρικά αμαξίδια να παίρνουν μέρος στον Μαραθώνιο της Αθήνας, αλλά και εθελοντές δρομείς να τρέχουν για να ενισχύσουν τους σκοπούς του σωματείου. Την Τρίτη το MDA πραγματοποίησε μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση για να τιμήσει τους παραολυμπιονίκες-μέλη του που έλαβαν μέρος στους 16ους Θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο και κατέκτησαν μετάλλια.

Το Σωματείο MDA για τις νευρομυϊκές παθήσεις βράβευσε παραολυμπιονίκες του Τόκιο-2
Δόμνα Μιχαηλίδου, Τζένη Λειβαδάρου και Αντιγόνη Καρρά.

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης και η Κατερίνα Πατρώνη διακρίθηκαν στο άθλημα μπότσια, κατακτώντας ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο. Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο άθλημα κολύμβησης 50 μ. ύπτιο. Η Ναστάζια Πυργιώτη και ο Γιάννης Πυργιώτης κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο μπότσια. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών Κατερίνα Γκαγκάκη, καθώς και ο πρόεδρος της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων Κωνσταντίνος Δέδες, οι οποίοι απηύθυναν εναρκτήριους χαιρετισμούς και συμμετείχαν στη βράβευση των αθλητών μαζί με την πρόεδρο του Σωματείου, Βάνα Λαβίδα.

Το Σωματείο MDA για τις νευρομυϊκές παθήσεις βράβευσε παραολυμπιονίκες του Τόκιο-3
Ο Γρ. Πολυχρονίδης, η σύζυγός του Κ. Πατρώνη και το παιδί τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το MDA Ελλάς δεν είχε ούτε έχει καμία κρατική επιχορήγηση σε όλη την πορεία του έργου του. Ολες οι δράσεις του υλοποιούνται χάρη στην ευαισθητοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

     

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή