90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 22–10–1931

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ: Τηλεγραφούν εξ Ιερουσαλήμ ότι, εν σχέσει προς τον εκλογικόν αγώνα διά την ανάδειξιν Ελληνος Πατριάρχου Ιεροσολύμων, 400 Αραβες συνήλθον εις σύσκεψιν και απεφάσισαν να ζητήσουν παρά της Κυβερνήσεως να τοις επιτρέψη την συγκρότησιν διαδηλώσεως την προσεχή Κυριακήν. Απεφασίσθη επίσης η συγκρότησις γενικής συνελεύσεως ήτις θα αποφασίση επί του ζητήματος του κλεισίματος των εκκλησιών και της κηρύξεως μποϋκοτάζ κατά του Πατριαρχείου, εις ην περίπτωσιν ο Πατριάρχης εκλεγή άνευ της συγκαταθέσεως του λαού.

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ: Ο υπουργός των Οικονομικών απέστειλε χθες προς όλα τα υπουργεία εμπιστευτικόν έγγραφον, διά του οποίου συνιστά την αποφυγήν πάσης μη απολύτως αναγκαίας δαπάνης προς αντιμετώπισην της παρελθούσης εκ της ελαττώσεως των εισπράξεων μειώσεως των εσόδων του κράτους, γνωρίσουν δε εις αυτόν τας περικοπάς αι οποίαι είνε δυνατόν να γίνουν εις έκαστον υπουργείον. […] Ούτω το υπουργείον Παιδείας, δι’ αποφάσεως του υπουργού εκδοθείσης χθες, απέλυσε 40 εκτάκτους υπαλλήλους της αρχαιολογικής υπηρεσίας […].

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: Απεφασίσθη τέλος η ηλεκτροκίνησις του σιδηροδρόμου Κηφισσιάς και επήλθε συμφωνία όπως η Εταιρεία εκτελέση συμφώνως προς την σύμβασιν διπλήν γραμμήν. Μένουν μόνον αι λεπτομέρειαι, αι οποίαι θα καθορισθούν εις νέαν σύσκεψιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή