90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 23–10–1931

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΘΕΝΩΝ: Κατά την χθεσινήν συνεδρίασιν του Συνεδρίου του Διεθνούς Οργανισμού Μουσείων, οι εμπειρογνώμονες εξηκολούθησαν την συζήτησιν επί του δευτέρου θέματος της ημερησίας διατάξεως περί των γενικών αρχών της συντηρήσεως των αρχιτεκτονικών μνημείων. […] Η πλέον ενδιαφέρουσα ανακοίνωσις υπήρξεν η του κ. Μπαλάνου, εφόρου των επί της Ακροπόλεως μνημείων, η οποία συνωδεύετο και υπό φωτεινών προβολών. Ο κ. Μπαλάνος ανέπτυξε τα της αναστηλώσεως του Παρθενώνος και των λοιπών μνημείων των Αθηνών επιδείξας εις τα φωτεινάς προβολάς την προτέραν κατάστασιν και την σημερινήν. Η ανακοίνωσις του κ. Μπαλάνου έγεινε δεκτή με ζωηρότατα χειροκροτήματα εκ μέρους όλων των συνέδρων.

ΑΝΥΠΑΚΟΗ: Το Πρακτορείον Ρώυτερ πληροφορείται εκ Καΐρου ότι αι ταραχαί της Κύπρου επεκτείνονται εις τας διαφόρους πόλεις της νήσου και ιδίως εις την Αμμόχωστον, όπου τα γυναικόπαιδα μετεφέρθησαν επί πλοίων. Στρατιωτικά αποσπάσματα εστάλησαν εις Αμμόχωστον και Λάρνακα. Η κατάστασις επίσης είνε κρίσιμος εις Πάφον και Κυρηνίαν. Πεντήκοντα στρατιώται αφίκοντο εις Κύπρον αεροπορικώς. Πανταχού κυριαρχεί το κήρυγμα της ανυπακοής εις τας αρχάς και η ιδέα της κηρύξεως της ενώσεως μετά της Ελλάδος. […] Πλήθη συγκεντρωθέντα σήμερον εις Νικοσίαν ελιθοβόλησαν αστυνομικούς και στρατιωτικούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή