90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 28-10-1931

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΑΒΕΡΩΦ»: Την 4ην μ.μ. της χθες ελήφθη εις το υπουργείον των Ναυτικών τηλεγράφημα του αρχηγού του στόλου αναφέροντος ότι το θωρηκτόν «Αβέρωφ» απηλευθερώθη εκ των αβαθών μερών διά των ιδίων του μέσων την 1.40 απογευματινήν. Ολίγον βραδύτερον νεώτερον τηλεγράφημα του αρχηγού του στόλου ανέφερεν ότι ο «Αβέρωφ» εκκαθίσας δι’ αναποδίσματος των μηχανών του άνευ ουδεμιάς βλάβης κατέπλευσεν εις Θεσσαλονίκην, όπου και ήρχισεν η μεταφόρτωσις των εκφορτωθέντων εξ αυτού υλικών. […] Σχετικώς με τας ευθύνας της προσαράξεως, αύται εντοπίζονται αποκλειστικώς εις τον κυβερνήτην του σκάφους κ. Καραβίδαν, όστις ενώ επεκράτει πυκνή ομίχλη εις την είσοδον του Θερμαϊκού, δεν επεζήτησε να καθορίση την θέσιν της πορείας του σκάφους, ώστε να αποφευχθή η προσάραξίς του εις τα αβαθή ύδατα.

ΕΚΛΟΓΕΣ: Λονδίνον, 27 – Μεγάλη συρροή εκλογέων παρετηρήθη σήμερον από της χαραυγής εις τα εκλογικά τμήματα, παρά το επικρατούν δριμύ ψύχος και την πυκνήν ομίχλην. […] Μεγάλην εντύπωσιν επροξένησεν η σοβαρότης των ψηφοφόρων και η έλλειψις αστεϊσμών και πειραγμάτων μεταξύ των, όπως εγένετο εις άλλας εκλογάς. Οι εκλογείς εφαίνοντο συναισθανόμενοι ότι επρόκειτο να ψηφίσουν περί της τύχης της πατρίδος των.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή