90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 2-11-1931

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΑΣΙΣΤΙΚΑΙ ΕΡΩΤΟΤΡΟΠΙΑΙ: Ενώ ο Ιταλός υπουργός των Εξωτερικών κ. Γκράντι ευρίσκεται εις την γερμανικήν πρωτεύουσαν διεξάγων συνεννοήσεις μεγίστης σοβαρότητος με τους εκπροσώπους του γερμανικού έθνους, ενδιαφέρει να εξετασθή η ακριβής φύσις των σημερινών σχέσεων μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας. Την 3ην παρελθόντος Ιουνίου, ομιλών προ της Γερουσίας ο κ. Γκράντι, είχε καθορίσει ως εξής την στάσιν της Ιταλίας έναντι της Γερμανίας. «[…] Πιστεύομεν ότι μια Γερμανία πολιτικώς ήσυχος και οικονομικώς εξυγιανομένη είνε στοιχείον ισορροπίας όχι μόνον ωφέλιμον, αλλ’ απαραίτητον διά την ειρήνην και την σταθερότητα της Ευρώπης».

ΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΑ: ∆υνατόν να επινοηθούν και άλλαι μέθοδοι αμύνης, επί παραδείγματι μεγάλαι αεριστικαί μηχαναί, αι οποίαι αντλούν αμόλυντον αέρα εις 30-40 μέτρα από του εδάφους, όπως συμβαίνει εις τα μεταλλεία. Δεν αποκρύπτομεν ότι τα μέτρα ταύτα είνε ολίγον τι πρόσκαιρα και η καλλίτερη άμυνα θα ήτο μια διεθνής συνεννόησις, κατά την οποίαν, εάν η ανθρωπίνη ηλιθιότης έφερε πάλιν νέον πόλεμον, να απαγορευθούν τα οξυγόνα. Η απόφασις αύτη διετυπώθη. Θα τηρηθή όμως;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή