Θεωρείο: Η απάντηση του κουίζ

Θεωρείο: Η απάντηση του κουίζ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απάντηση του κουίζ

Η πρόσφατη επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που ήταν και η πρώτη υποψήφιου αρχηγού του ΚΙΝΑΛ, αποκάλυψε πως η στενή σχέση που τους έδενε πάντοτε δεν έχει κοπεί. Να θυμίσω πως ο ΓΑΠ, στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε μετά την εκλογή του στην πρωθυπουργία, είχε καλέσει τον Ιερώνυμο να δώσει το «παρών», κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Την ιστορία μάλιστα τη θυμήθηκαν οι δυο τους κατά την πρόσφατη συνάντηση, που επιβεβαίωσε την αμοιβαία στήριξη και μάλλον απαντά και σε ένα κουίζ που σας είχα θέσει: «Ποιον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ στηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος;» Δεν ξέρω βέβαια αν ο ΓΑΠ έθεσε στον Αρχιεπίσκοπο και το θέμα διαχωρισμού κράτους και Εκκλησίας, που αποτελεί διαχρονική θέση του.  

Στα Γιάννενα ο Μητσοτάκης

Στην Ηπειρο θα βρεθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να δώσει το «παρών» στο πρώτο προσυνέδριο για τη νεολαία, που γίνεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Νεολαίας, το οποίο είχε ανακοινώσει από το βήμα της ΔΕΘ. Σκοπός είναι το σχέδιο να τεθεί σε διαβούλευση και να συζητηθεί και στις 13 περιφέρειες της χώρας με νεολαίους έως την ερχόμενη άνοιξη. Η επιλογή πάντως να ξεκινήσουν τα προσυνέδρια από τα Γιάννενα είναι σημαντική, καθώς πρόκειται για μια περιοχή που θεωρείται αδικημένη και με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης.  

«Γαλάζιος» εκνευρισμός  

Οι εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ έχουν αρχίσει να προκαλούν πολλές γκρίνιες στους βουλευτές της Ν.Δ. Ο λόγος είναι πως ειδικά στην περιφέρεια, αλλά και σε Αθήνα – Πειραιά, βλέπουν πολλούς που ενώ τους κατακλύζουν με αιτήματα –κοινώς ζητούν ρουσφέτια–, την ίδια ώρα παρευρίσκονται σε εκδηλώσεις υποψήφιων αρχηγών του ΚΙΝΑΛ και μάλιστα πολλοί κάνουν αγώνα για τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο. «Η πλάκα με το ΚΙΝΑΛ πρέπει να σταματήσει. Είμαστε άλλοι χώροι», μου είπε βουλευτής της περιφέρειας, που αποδίδει το φαινόμενο στην υπερβολική ώσμωση των δύο χώρων τα τελευταία χρόνια.

Αδειάσματα   

Η αξιοπιστία των ιατρών – αναλυτών σε πάνελ έχει φτάσει τόσο χαμηλά, που κάποιος πρέπει να τους προστατεύσει. Τελευταίο επεισόδιο ήταν η αναφορά του κ. Εξαδάκτυλου, που λέγεται πως θέλει και να πολιτευθεί, περί πληρωμής νοσηλίων από όσους είναι ανεμβολίαστοι. Η αναφορά προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κ. Παγώνη, καθώς η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, στην οποία προεδρεύει, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «αδειάζει» τον Εξαδάκτυλο. Το καλύτερο βεβαίως θα ήταν να αδειάσουν για λίγο καιρό τα τηλεπαράθυρα, γιατί δεν προσφέρουν καμία υπηρεσία, πέραν της κάλυψης της προσωπικής τους ματαιοδοξίας για προβολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή