Ανθρώπων πρόνοια, Αγίων εύνοια

Ανθρώπων πρόνοια, Αγίων εύνοια

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συν Αθηνά και χείρα κίνει. Η του Αισώπου προτροπή, υιοθετείται αλλά όχι με ποσοστά ασφαλείας. Μερίδα πιστών και ζωσμένοι με τύφλωση ρασοφόροι, γυρίζουν, υποθηκεύοντας και ζωές άλλων, την πλάτη στην επιστήμη, παρότι η κορυφή της Εκκλησίας και ξεκάθαροι ιεράρχες κήρυξαν ότι σε αυτόν τον πόλεμο η πρώτη γραμμή ανήκει στην Ιατρική.

Θεσμικώς κατοχυρωμένη η βεβαιότητα ότι κορυφαίοι Αγιοι προστατεύουν τα Οπλα μας. Ομως και εδώ ενεργοποιείται η ρήτρα της ανθρώπινης πρόνοιας: Συν Αθηνά και χείρα κίνει με γενναίες παραγγελίες υπερσύγχρονων αεροσκαφών, φρεγατών κ.λπ., που προκάλεσαν πρόσθετη νευρική ταραχή στους αλλόθρησκους απέναντι. Απόδειξη; «Με τη βοήθεια του Θεού σκοπεύουμε να ναυπηγήσουμε μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο», καθησύχασε ο κ. Ερντογάν το εκλογικό ποίμνιό του.

Αλήθεια, εσείς γνωρίζετε ποιος είναι ο επισήμως διαπιστευμένος Αγιος – προστάτης της επαγγελματικής σας συντεχνίας; Η ανθρώπινη πρόνοια, διά της πνευματικής επικύρωσης, φρόντισε για όλους. Ενδεικτικά και μόνο: Ο Αγιος Χριστόφορος προστατεύει τους αυτοκινητιστές, οι ηθοποιοί μπορούν ανυπόκριτα να απευθύνονται στον Αγιο Πορφύριο, των βοσκών προστάτης είναι ο Αγιος Σώζων, των δημοσιογράφων φέρεται ο Αγιος Μηνάς ο Καλλικέλαδος (διαψεύδεται ότι διάκειται πιο ευνοϊκά στους εργαζόμενους σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα).

Προστάτης των κουρέων (κομμωτών) είναι ο Αγιος Ηλίας ο Αρδούνης, των διαιτολόγων-διατροφολόγων ο Αγιος Μιχαήλ Πακνανάς, των υδραυλικών είναι ο Εζεκίας, ενώ των χρυσοχόων ο Αγιος Συμεών ο Τραπεζούντιος. Για τους αστυνομικούς μεριμνά ο Αγιος Αρτέμιος, οι Τρεις Παίδες προστατεύουν τους πυροσβέστες, ενώ ο Αγιος Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας (ο ευσχήμων), τείνει, πάντα ψύχραιμος, υπερκομματικά ευήκοα ώτα στους βουλευτές. Η εκπαιδευτική κοινότητα όλων των βαθμίδων στεγάζεται υπό την σοφία των Τριών Ιεραρχών, οι Αγιοι Ανάργυροι προστατεύουν τον ιατρικό κόσμο (σε πολλούς άλλους ομολόγους τους ανατέθηκαν εξειδικευμένα καθήκοντα), τους αλιείς προστατεύουν οι Αγιοι Απόστολοι, ενώ ο Αγιος Ιουστίνος ανέλαβε νυχθημερόν –διακόνημα υψίστης ευθύνης– την προστασία φιλοσόφων.

Οι δικαστές δικαιούνται να έχουν Αγιο αναφοράς τον Διονύσιο Αρεοπαγίτη, οι παραδοσιακοί ραφτάδες προστατεύονται από τον Αγιο Δούκα, οι εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες μπακάλικων, σούπερ και μίνι μάρκετ έχουν προστάτη τον Αγιο Νικόλαο τον παντοπώλη, οι φαρμακοποιοί προστατεύονται –μαντέψτε– από την Αγία Αναστασία τη φαρμακολύτρια. Ο Αγιος Σαμψών είναι προστάτης των ξενοδόχων (εννοείται και ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων, αδιευκρίνιστο εάν και κάμπινγκ), ενώ των μαγείρων, καλύπτοντας και τους αριθμητικά υπέρτερους σεφ, ο Αγιος Ευφρόσυνος· δεδομένο που αφήνει περιθώρια Πολιτεία και Εκκλησία να καθίσουν επιτέλους κοινή συναινέσει σε χωριστά ευφρόσυνα τραπέζια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή