Στα «ψιλά»των ΜΜΕ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έγινε ευρέως γνωστή η «περιπέτεια» της Τζόαν Ρόουλινγκ, της δημιουργού του Χάρι Πότερ, ούτε θα ακούσατε τι έκανε ο ράπερ Ντάρελ Μπρουκς. Επίσης δεν θα πληροφορηθήκατε μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Υόρκης. Ο ολοκληρωτισμός του «πολιτικώς ορθού», με τα πολλαπλά φίλτρα που διαθέτει στην ενημέρωση των πολιτών, φρόντισε αυτές οι τρεις ειδήσεις να περάσουν στα «ψιλά» των ΜΜΕ.

Η Τζόαν Ρόουλινγκ υπέπεσε στο σοβαρό «παράπτωμα» να δηλώσει πως «γνωρίζω και αγαπώ τρανς άτομα, αλλά με το να διαγράφουμε την έννοια του φύλου καταργούμε τη δυνατότητα να συζητάμε για τις ζωές τους». Αυτό αποτέλεσε casus belli με τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, γιατί απαξίωσε τους διεμφυλικούς. Υστερα από αυτό το… ατόπημα της Ρόουλινγκ κινητοποιήθηκε ένα ολόκληρο σύστημα και δεν προσκλήθηκε η συγγραφέας στα γενέθλια του δικού της έργου, του Χάρι Πότερ.

Στη Νέα Υόρκη, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να απομακρύνει από το δημαρχιακό μέγαρο το άγαλμα του Τόμας Τζέφερσον, γιατί αποκαλύφθηκε πως αυτός είχε σκλάβους στο κτήμα του. Ενώ είναι γνωστοί οι αγώνες που έδωσε υπέρ της ισότητας των ανθρώπων, καθώς και ότι σε μεγάλη ηλικία νυμφεύθηκε κόρη σκλάβας στο κτήμα του. Αυτός ο ισοπεδωτικός σίφουνας του πολιτικώς ορθού ξαναγράφει την ιστορία των ΗΠΑ, αποκαθηλώνοντας τον πατέρα αυτής της δημοκρατίας.

Ο ράπερ Ντάρελ Μπρουκς είναι αυτός που προκάλεσε το αιματοκύλισμα στην πρωτεύουσα του Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ, καθώς έπεσε εσκεμμένα με το αυτοκίνητό του σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση, σκοτώνοντας πέντε άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες άλλα. Γιατί η ταυτότητα του δράστη δεν εμφανίστηκε στα μεγάλα, συστημικά ΜΜΕ; Διότι ο δολοφόνος είναι εξέχον μέλος του κινήματος Βlack Live Μatters και με τα τραγούδια του παρακινεί τους ομοϊδεάτες του να δολοφονούν λευκούς.

Σκεφτείτε τι θα γινόταν εάν οι ρόλοι στο συγκεκριμένο περιστατικό ήταν αντεστραμμένοι!

Από όλη αυτή την ακραία κατάσταση ελλοχεύει ο κίνδυνος να προκύψει μια εξίσου ακραία αντίδραση. Στον βαθμό που το «πολιτικώς ορθό» επιβάλλει πλήρως τους ισοπεδωτικούς κανόνες του, τότε είναι επόμενο να απελευθερωθούν ανεξέλεγκτες δυνάμεις για να το αντιμετωπίσουν. Σίγουρα χαμένη θα είναι η φιλελεύθερη δημοκρατία, πληγωμένη από δύο ακραίες αντιλήψεις και συμπεριφορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή