90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 26-11-1931

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΙΚΡΟΒΙΟ: Αι τελευταίαι εκλογαί προς εκλογήν της Διαίτης της Εσσης, αποτελούν σημαντικόν γεγονός. Από του Σεπτεμβρίου του 1930, οπότε εσημειώθη ο πρώτος θρίαμβος των εθνικοσοσιαλιστών, κάθε νέα τοπική εκλογή σημειώνει αύξησιν των δυνάμεών των εις το διπλάσιον. Η Εσση ηκολούθησεν απλώς το παράδειγμα αυτό. Αλλά η σπουδαιότης του γεγονότος έγκειται εις το ότι αύτη αποτελεί τμήμα της Δυτικής Γερμανίας, η οποία εθεωρείτο ως η μάλλον απρόσβλητος από τον εθνικοσοσιαλισμόν. Αι τελευταίαι εκλογαί απέδειξαν ότι το μικρόβιον έχει μεταδοθή εις ολόκληρον την Γερμανίαν. […] Ο εθνικοσοσιαλισμός αποτελεί την πολιτικήν έκφρασιν της ανεργίας, της αθλιότητος, της απελπισίας των διανοουμένων, της καταστροφής της αστικής τάξεως, της ανασυντάξεως των πολιτικών και ηθικών αξιών, είνε το θερμόμετρον του γερμανικού πυρετού, είνε η ένδειξις η οποία καθιστά την Γερμανίαν ενδιαφέρουσαν και το ανησυχαστικόν σημείον της Ευρώπης.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ: Ιδιοκτήται και οδηγοί ταξί β΄ κατηγορίας εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά των πάλιν εις την πλατείαν της Ομονοίας και εις την οδόν Σταδίου εις ένδειξιν διαμαρτυρίας διά την απόφασιν της κυβερνήσεως όπως μη επιτραπή εις τα ταξί αυτά να εκτελούν συγκοινωνίαν παραλαμβάνοντα επιβάτας δι’ εισιτηρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή