90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 1-12-1931

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ: Λονδίνον, 30 Νοεμβρίου – Τηλεγραφήματα εξ Ιερουσαλήμ αγγέλλουν ότι η κατάστασις η δημιουργηθείσα περί την εκλογήν του Eλληνος Πατριάρχου Ιεροσολύμων ουδέν σημείον βελτιώσεως εμφανίζει. Το εν Ιόππη συνελθόν την παρελθούσαν Κυριακήν λαϊκόν Συνέδριον των Αράβων απεδέχθη ψήφισμα διαμαρτυρίας διά την μη εκτέλεσιν υπό της κυβερνήσεως της Παλαιστίνης των υπό της επιτροπής υπό τον κ. Πέρτραμ Γιωγκ υποδειχθεισών μεταρρυθμίσεων διά των οποίων εκηρύσσετο μποϋκοτάζ κατά της εκλογής του Πατριάρχου, και κατηγγέλλοντο αι δήθεν επεμβάσεις των Ελλήνων προξένων εις το ζήτημα της εκλογής.

ΔΙΚΗ: Ηρχισε χθες ενώπιον του Πλημμελειοδικείου η δίκη των επτά αθηναϊκών εφημερίδων της αντιπολιτεύσεως. Επερατώθη η διαδικασία διά την «Ημέραν» και την «Πρωίαν». Η δίκη της «Καθημερινής» ωρίσθη την 9ην πρωινήν της σήμερον. Πυκνότατον, ζωηρότατον, πολυθόρυβον και ατίθασον ακροατήριον, μια σωστή ανθρωποθάλασσα που διαπνέεται από όλους τους ανέμους της ελευθερίας σκέψεως –η τέταρτη εξουσία του κράτους, ο Τύπος με τους υποδίκους αντιπροσώπους του και το πλήθος των αναγνωστών του– περισφίγγει κυριολεκτικώς την έδραν επί της οποίας ως εξέχουσαν νησίδα φαίνεται να έχουν καταφύγει οι τρεις αντιπρόσωποι της έδρας μετά του εισαγγελέως τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή