90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 2-12-1931

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ: […] Μεταξύ εκείνων, οι οποίοι έτυχον της υψίστης τιμής να ταφούν εις το Πάνθεον της μεγάλης βρεττανικής πρωτευούσης [Πρεσβυτέριο Ουέστμινστερ] συγκαταλέγεται ο σερ Ρώλανδ Χιλ, ο οποίος εξησφάλισε την τιμήν ταύτην εις εαυτόν χάρις εις μιαν εφεύρεσιν, η οποία, εκ πρώτης όψεως, θα ηδύνατο να φανή δευτερευούσης σημασίας, αλλ’ απεναντίας δεν εβράδυνε να εκτιμηθή τα μέγιστα από τους Αγγλους και από όλον τον πεπολιτισμένον κόσμον, ο οποίος ετοιμάζεται να εορτάση προσεχώς την πρώτην εκατονταετηρίδα της εφευρέσεως αυτής. Πρόκειται περί της εφευρέσεως των γραμματοσήμων. […] οι πλείστοι εκ των ιστορικών πιστεύουν ότι αύτη εγένετο κατά τας αρχάς του 1832.

ΑΝΕΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: Λήγοντος, επί τέλους, του συμβολαίου του απέρχεται εις Αγγλίαν ο αρχηγός της αγγλικής αστυνομικής αποστολής κ. Κουκ μετά πάντων των συν αυτώ, και η αστυνομία μας απομένει του λοιπού άνευ αγγλικής προστασίας. Ευτυχώς, διότι εάν τεθώσιν εις την πλάστιγγα αι χιλιάδες χιλιάδων λιρών τας οποίας επληρώσαμεν μέχρι τούδε εις τους διαφόρους Αγγλους αστυνομικούς και αφ’ ετέρου αι προσφερθείσαι παρ’ αυτών υπηρεσίαι, θα ήτο το ίδιον ως να ετίθετο εις την πλάστιγγα αήρ φρέσκος και καθαρός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή