90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 3-12-1931

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ: Το περίφημον Στάδιον του Λος Αντζελες όπου θα τελεσθούν οι παγκόσμιοι αγώνες του 1932 ευρίσκεται ήδη εν τω περατούσθαι. Προ ημερών ετελείωσαν τα έργα της μεγάλης δεξαμενής κολυμβήσεως. Εχει μήκος 50 μέτρων και πλάτος 20, το βάθος της δε ποικίλλει από 1 μέτρον μέχρι 10. Το όλον Στάδιον του Λος Αντζελες κατασκευασμένον από μπετόν θα ημπορή να περιλάβη μέχρις 100.000 θεατών.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ: Πληροφορούμεθα ότι το νομοσχέδιον περί των κοινωνικών ασφαλίσεων δεν πρόκειται να κατατεθή εις την Βουλήν τουλάχιστον διά το άμεσον προσεχές μέλλον. […] Εκ των ανωτέρω λόγων, εκ του ότι δηλαδή εις τον μελετώμενον οργανισμόν ο κίνδυνος της ανεργίας δεν περιλαμβάνεται, η ασφάλισις κατά της ασθενείας αμφισβητείται, οι δε λοιποί κίνδυνοι ασφαλίζονται από τα ήδη λειτουργούντα ταμεία, γεννάται κατ’ αρχήν το ζήτημα ανάγκης συστάσεως του οργανισμού. Δεδομένου δε ότι υφίσταται εντονωτάτη οικονομική κρίσις και παρουσιάζονται λόγω αυτής ανυπέρβλητοι δυσχέρειαι εις το εμπόριον και την βιομηχανίαν –η πρώτη λειτουργία του οργανισμού θ’ απαιτήση κεφάλαια εκ του Προϋπολογισμού λαμβανόμενα– […] είνε ζήτημα εάν ο οργανισμός θα ήτο αυτόνομος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή