90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 7-12-1931

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ: Παρίσιοι – 6 Δεκεμβρίου – Ο Γκάντι, αφιχθείς εκ Λονδίνου, ωμίλησεν ενώπιον πολυπληθεστάτου και συμπαθώς προς αυτόν διακειμένου ακροατηρίου. Ετόνισεν ότι διακαής επιθυμία του είνε να βλέπη πάντοτε την ανθρωπότητα ειρηνεύουσαν και ελευθέραν. Ετόνισεν ότι η πολιτική της παθητικής αντιστάσεως είναι η ισχυροτέρα και αποτελεσματικωτέρα, αλλά και η μάλλον ανθρωπιστική, καθ’ ό,τι τείνει να πείση και όχι να καταστρέφη. Ερωτηθείς τι θα έπρεπε να κάμνουν οι διά της βίας στρατευόμενοι λαοί όταν πρεσβεύουν τας ιδέας του, απήντησε ότι δύνανται να πυροβολούν όχι κατά των αντιπάλων των, αλλά εις τον αέρα. Ο Γκάντι προσέθεσεν ότι ανεχώρησεν εξ Αγγλίας με τας χείρας κενάς και ότι διά τας Iνδίας ανοίγεται νέα περίοδος δοκιμασίας.

ΑΠΕΡΓΙΑ: Εγένετο σήμερον συνέλευσις των φοιτητών κατά την οποίαν επλειοψήφισαν οι επιμένοντες εις την συνέχισιν της απεργίας. Επειδή η Σύγκλητος εκάλεσεν εις απολογίαν τα μέλη της απεργιακής επιτροπής, η συνέλευσις απεφάσισεν όπως μεταβαίνοντες αύριον οι φοιτηταί προ του Πανεπιστημίου ενθαρρύνουν την επιτροπήν. Αρκετοί εκ των συντηρητικών φοιτητών είνε διατεθειμένοι να προσέλθουν εις τα μαθήματα κατά το αυριανόν άνοιγμα του Πανεπιστημίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή