90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 9-12-1931

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ: Κατά τας πληροφορίας της Παρισινής εκδόσεως του «Νταίηλυ Μαίηλ», ο πρίγκηψ Νικόλαος της Ρουμανίας κατεδικάσθη υπό Ανωτέρου Πολεμικού Συμβουλίου εις δίμηνον φυλάκισιν διότι ετέλεσε γάμον άνευ της συγκαταθέσεως των ανωτέρων του. […] Ο βασιλεύς Κάρολος εδήλωσεν εις τον αδελφόν του ότι η κυρία Σαβεάνου δεν είνε ποτέ δυνατόν να γίνη δεκτή εις την βασιλικήν οικογένειαν. […] Αντιθέτως ο πρίγκηψ Νικόλαος εδήλωσε εις τον εν Βουκουρεστίω ανταποκριτήν του «Νταίηλυ Μαίηλ» ότι η τιμή και η ανδρική του αξιοπρέπεια του απαγορεύουν να εγκαταλείψη την κ. Σαβεάνου.

ΣΥΣΣΙΤΙΑ: [Ο Δήμος Αθηναίων] έχει πλήρες σχέδιον διά την περίθαλψιν των απόρων κατά τας ημέρας των Χριστουγέννων και του Νέου έτους. Το σχέδιον τούτο θα συζητηθή και θα εγκριθή κατά την σημερινήν συνεδρίασιν του Δημοτικού Συμβουλίου. Το σχέδιον προβλέπει την ίδρυσιν 6-7 λαϊκών συσσιτίων καθ’ όλην την πόλιν. Τα συσσίτια αυτά θα παρέχουν τροφήν εις τους ενδεείς. Αι μερίδες του κρέατος θα κοστίζουν 4-5 δραχμάς. Αι μερίδες των οσπρίων θα τιμώνται δρ. 2-3. Τα συσσίτια αυτά θα αρχίσουν λειτουργούντα από τούδε και δεν θα σταματήσουν μετά την πάροδον των εορτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή