«Μικρή» ιστορία δημόσιας διαπόμπευσης

«Μικρή» ιστορία δημόσιας διαπόμπευσης

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες μία από τις χειρότερες υποθέσεις δημόσιας διαπόμπευσης και οι αντιδράσεις είναι μάλλον υποτονικές, αν όχι χαιρέκακες. Ταμπλόιντ εφημερίδες και δικτυακοί τόποι επιδόθηκαν σε μια εκστρατεία σπίλωσης ενός αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, επειδή είναι ΛΟΑΤΚΙ. Χωρίς να υπάρχει κάποια υπεύθυνη πολιτειακή πράξη που να τα διαπιστώνει, περιέγραψαν όργια, ναρκωτικά, ειδικές ιστοσελίδες για γνωριμίες, διάνθισαν τα πρωτοσέλιδα με το κατάλληλο φωτογραφικό υλικό και εξώθησαν έναν δικαστικό λειτουργό με κύρος σε παραίτηση. Γιατί όμως έπεσε θύμα τέτοιου είδους κανιβαλισμού; Επειδή από την είδηση διεφάνη ότι είναι γκέι; Από πότε είναι παράνομο αυτό ακόμη και για ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς; Μήπως με βάση το ψέμα ότι είναι ανήλικοι οι «νεαροί», όπως επαναλάμβαναν όλα τα ρεπορτάζ; Α, δεν είναι! Η ηλικία των τριών «νεαρών» είναι 24, 26, 32 ετών αντίστοιχα. Μήπως επειδή ο ένας εκ των τριών είναι Αλβανός και ο δεύτερος «από τις Φιλιππίνες»; Λίγος ρατσισμός πάντα βοηθάει να γίνει πιο πιπεράτη η ιστορία. Επειδή ο δικαστής χρησιμοποίησε dating site; Πενήντα επτά εκατομμύρια χρήστες είναι συνδρομητές στο Tinder και τρία εκατομμύρια στο Grindr. Αρα, ποιο είναι το πρόβλημα; Τύποις, η κατοχή ναρκωτικών. Οταν υπεβλήθη σε έλεγχο από άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. η παρέα του αντιπροέδρου του ΣτΕ, πάνω της βρέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, αφότου «τους ρώτησαν από πού την προμηθεύτηκαν, εκείνοι απάντησαν ότι την πήραν από ένοικο της πολυκατοικίας και υπέδειξαν τον εν λόγω δικαστικό λειτουργό. Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα από τους αστυνομικούς στο σπίτι όπου διέμενε ο δικαστικός και εκεί βρέθηκαν υπολείμματα της ίδιας ναρκωτικής ουσίας σε ένα μπουκάλι».

Για τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ σχηματίστηκε δικογραφία και διαβιβάστηκε στις αρμόδιες αρχές. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες. Η υπόθεση θα ερευνηθεί. Αν όμως τελικά απαλλαγεί από τις κατηγορίες, ποιος θα αποκαταστήσει το κύρος του; Ποιος θα τον επαναφέρει στη θέση του και με ποιον τρόπο θα επανορθώσουν τα ταμπλόιντ φύλλα τη ζημιά που έκαναν; Το τεκμήριο αθωότητας ποδοπατήθηκε βάναυσα σε αυτήν την ιστορία. Οταν θέλουμε να λειτουργεί το κράτος δικαίου στη χώρα μας, εννοούμε πρωτίστως τέτοιου είδους σκοτεινές υποθέσεις, που διαλύουν ανθρώπους σαν να είναι πολύχρωμα πυροτεχνήματα, εξίσου αναλώσιμα με τα πρωτοσέλιδα στα οποία φιγουράρουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή