Τάγματα Θεματοφυλακής

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Νέα Ζηλανδία οι αντιεμβολιαστές σκέφτηκαν πρακτικά: Δέκα εξ αυτών, που ήθελαν και την πίτα ολόκληρη και το σκυλί χορτάτο, δηλαδή και «αμόλυντοι» να μείνουν αλλά και πιστοποιητικό εμβολιασμού να αποκτήσουν, πλήρωσαν κάποιον αναγκεμένο, σαλταρισμένο ή παθιασμένο με το βιβλίο Γκίνες. Και αυτός εμβολιάστηκε δέκα φορές σε μία ημέρα. Σε διαφορετικά κέντρα και με διαφορετικό όνομα κάθε φορά: το όνομα του αγοραστή του. Νοίκιασε το σώμα του για την προκοπή της αντιεπιστήμης.

Και στην Ελλάδα υπάρχουν αντιεμβολιαστές που σκέφτονται πρακτικά. Aγοράζουν, λ.χ., στη «μαύρη» αγορά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και συνεχίζουν να υποκρίνονται τους ενάρετους αγωνιστές. Οι περισσότεροι όμως, ή τέλος πάντων όσοι θορυβούν και κερδίζουν πεντάλεπτα δημοσιότητας, σκέφτονται και δρουν καθαρώς ιδεολογικά, ιδεαλιστικά μάλλον. Εχουν οράματα. Ορισμένοι, δε, βλέπουν οράματα. Οπως οι καλοί χριστιανοί που είδαν προχθές τη μορφή της Παναγίας στον Αγιον Ορος και την άκουσαν να τους λέει ότι το μπόλι το φτιάχνουν εωσφορικές λεγεώνες σε εργαστήρια κρυμμένα στους δακτυλίους του Κρόνου. Στα αραμαϊκά τούς τα είπε, αλλά ως γνωστόν η εσωτερική ακοή είναι εξοπλισμένη με αυτόματο μεταφραστή.

Και στο Αιγίνιο, ιδεολογική μάχη έδωσαν οι τύποι που βαφτίστηκαν «Θεματοφύλακες» στην κολυμπήθρα της ελληναράδικης ανοησίας, με νουνό ένα υβρίδιο Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη και Σώρρα. Πήγαν να κάνουν μάθημα στους καθηγητές, να τους διδάξουν όσα φοβερά κρύβει η «συμβατική εκπαίδευση», τα αποκαλύπτει όμως η «εναλλακτική». Οτι, π.χ., όπως φώναζε εις εξ αυτών, οι «αυτόχθονες-ιθαγενείς» Ελληνες δεν είναι τιποτένια ανθρωπάκια από τον ασήμαντο πλανήτη Γη αλλά κρατούν από τους Αστροναύτες-Αργοναύτες που ήρθαν εδώ από τον Σείριο, με αρχηγό τον Μίνωα. Ποιος τα «βεβαιώνει» αυτά; Μα η περίφημη ορειχάλκινη πινακίδα από το Ιδάλιο της Κύπρου, που συν τοις άλλοις προειδοποιεί ότι μια φορά κι έναν καιρό θα φτιαχτούν εμβόλια για να νοθέψουν το θεϊκό ελληνικό αίμα.

Οι πιο φιλοσοφημένοι αντικοβιντιστές πρέπει να ‘ναι αυτοί που έκαψαν στη Χαλκίδα βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά. Οχι, δεν είναι μεσαιωνιστές. Πλατωνιστές είναι. Ετυχε ν’ ακούσουν ότι ο Πλάτων είπε πως η γραφή κάνει κακό στη μνήμη και παρέδωσαν στην πυρά τον παραμυθά συγγραφέα. Πάει στοίχημα ότι τα Χριστούγεννα θα σφάξουν όλοι τους, συμβολικά, τον χάρτινο Ρούνι-Ρούνι, το «ύπουλο, κακό γουρούνι» που κυνηγάει «Τα τρία μικρά λυκάκια» του Τριβιζά;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή