90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 16-12-1931

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΑΡΑΧΑΙ: Σοβαρώταται ταραχαί προεκλήθησαν εις την περιφέρειαν του Ουεστμίνστερ εκ μέρους των ανέργων. Aνεργοι, συρρεύσαντες εξ όλων των σημείων της πόλεως, συνεκρότησαν διαδήλωσιν και ηθέλησαν να αποστείλουν επιτροπήν εις το συνεδριάζον δημοτικόν συμβούλιον, όπως ζητήση την αποδοχήν ωρισμένων αιτημάτων των. Εις αστυφύλαξ θελήσας να διαλύση τους διαδηλωτάς, εκακοποιήθη. Προς στιγμήν αι συγκοινωνίαι διεκόπησαν εις όλην την περιοχήν, εκλήθησαν δ’ εσπευσμένως έφιπποι χωροφύλακες οίτινες κατώρθωσαν να διασκορπίσουν τους διαδηλωτάς.

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ: ∆εν υπάρχουν πράγματι λέξεις να μεταδώσουν την συγκίνησιν που κατέλαβε πάντας τους Δωδεκανησίους επί τω ακούσματι της Κυπριακής επαναστάσεως και διά λόγους βαθυτάτης και εθνικής και ανθρωπίνης αλληλεγγύης, προς τους ομοιοπαθείς αδελφούς μας της Κύπρου, αλλά και διά λόγους ευγνωμοσύνης ακόμη προς αυτούς διότι δεν λησμονούμεν –καίτοι 4 ολόκληρα χρόνια επέρασαν– την ζωηράν αποδοκιμασίαν του Κυπριακού λαού εναντίον του τυράννου μας Λάγκο, κατά την κατά το 1927 επίσκεψίν του εις την Κύπρον.

ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ: Τηλεγραφούν ότι η Νορβηγική Πιστωτική Τράπεζα του Οσλο και η ιδιωτική Τράπεζα Οσλο και Μπέργκεν έκλεισαν σήμερον τας πύλας των. Κατόπιν του δημιουργηθέντος πανικού, η κυβέρνησις διέταξε το κλείσιμον των χρηματιστηρίων Οσλο και Μπέργκεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή