Στάθης: ο νάρκισσος εκδικητής

Στάθης: ο νάρκισσος εκδικητής

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν μαγνητοσκοπούσε την ερωμένη του γυμνή, το έκανε έχοντας στον νου του τη μελλοντική εκμετάλλευση του προϊόντος; Ή μήπως απολάμβανε μία ακόμη ερωτική σκηνοθεσία απ’ αυτές που διεγείρουν τις αισθήσεις; Αν δημοσιοποίησε το προϊόν του εγκλήματος για να την εκδικηθεί επειδή αποφάσισε να διακόψει τη σχέση τους, για οποιονδήποτε λόγο, τότε αυτό σημαίνει ότι ο χωρισμός τον πόνεσε. Αρα η σχέση μετρούσε γι’ αυτόν. Τότε, πώς είχε το μυαλό και την ψυχραιμία να αρχειοθετήσει τις πιο ιδιωτικές τους στιγμές και να τις εκμεταλλευθεί με τον πιο ειδεχθή τρόπο; Οπότε, μάλλον καταλήγω στο συμπέρασμα πως από την αρχή ο κύριος αυτός ήξερε τι έκανε. Αξιοποιώντας την παρουσία του στην τηλεόραση, διεγερτικό αποτελεσματικότερο της εξουσίας, έφτιαχνε διάφορες σχέσεις οι οποίες επιβεβαίωναν τον ανδρισμό του, τις απολάμβανε, τις διασκέδαζε και μετά τις έβαζε στο αρχείο της ζωής του. Σε αυτήν την περίπτωση η υπόθεση της εκδίκησης εκπίπτει. Υπάρχει βέβαια και η υπόθεση του ναρκισσισμού, ανδρικού, γυναικείου, ουδετερόφυλου. Η σχέση μπορεί να μην είχε καμία σημασία για τον ίδιον, όμως η δύστυχη κοπέλα δεν του επέτρεψε να επιδείξει την ανωτερότητά του εγκαταλείποντάς την. Τον εγκατέλειψε πρώτη αυτή. Lèse majesté θα έλεγαν οι Γάλλοι. Της επέβαλε την ποινή του διασυρμού. Ο διασυρμός παρέσυρε και τη Μεγαλειότητα.

Καταγγελία του θύματος, η κατ’ έθιμο καθυστέρηση της Δικαιοσύνης και δημοσιοποίηση της υπόθεσης. Η προβεβλημένη εκπομπή με το αγοραίο χιούμορ και την ηθικολογική μαγκιά επί ξύλου κρεμάμενη. Ενας από τους πρωταγωνιστές της εμφανίζεται ως κοινός εκβιαστής, και μάλιστα αφελής. Εκβιάζει το θύμα του, αποκαλύπτοντας τη δική του ταυτότητα. Οι συμπρωταγωνιστές του ξεσηκώνονται. «Δεν ξέραμε τίποτε». «Αφού επιτρέπεται το πορνό τι να κάνει κι αυτός». Είναι προοδευτική η εκπομπή και ξέρει ότι για όλα ευθύνεται η «άτιμη κοινωνία».

Ο ανεξέλεγκτος ναρκισσισμός είναι ένα από τα συμπτώματα της νηπιοποίησης της κοινωνίας μας. Αυτή η γραφική φιγούρα, ο Στάθης δεν ξέρω τι, επειδή έμπαινε στο μπαρ και όλοι γυρνούσαν να τον κοιτάξουν γιατί τον είχαν δει την παραμονή στο σαλόνι τους, πίστεψε πως μπορεί να κάνει τη χάρη σε μια γυναίκα να κοιμηθεί μαζί της, όμως μπορεί και να την τιμωρήσει. Αν αυτό δεν είναι νηπιοποίηση, τότε τι είναι; Και δεν το λέω για να απαλύνω τη θέση του. Πρόκειται περί βιασμού, και ο βιασμός πρέπει να τιμωρηθεί όπως του αξίζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή