90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 17-12-1931

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΥΤΥΧΙΑ: Πρώτη συνταγή ευτυχίας: αποφεύγετε τας πολύ μακράς αναπολήσεις του παρελθόντος. Η αναπόλησις αυτή καθ’ εαυτήν φέρει εις το φως θλιβεράς αναμνήσεις. Αι καλαί τέχναι, και ιδίως το θέατρον, τα μυθιστορήματα και η μουσική εφευρέθησαν, όπως εξηγεί ο φιλόσοφος Αλαίν, ακριβώς διά να διασκεδάζουν τους θλιβερούς αυτούς μονολόγους.

ΣΟΦΙΑ: Η ομάς των φοιτητών ήτις απεπειράθη κατά τας τελευταίας ημέρας να συγκροτήση διαδηλώσεις κατά του τέως πρωθυπουργού καθηγητού κ. Τσαγκώφ, ωργάνωσε σήμερον εις το Πανεπιστήμιον κατά την διάρκειαν της παραδόσεώς του θορυβώδη διαδήλωσιν την οποίαν επηκολούθησε σύγκρουσις μεταξύ αυτών και των φοιτητών της αντιθέτου παρατάξεως κατά την οποίαν ετραυματίσθησαν πολλοί. Οι διαδηλώσεις επηκολούθησαν και το απόγευμα. Οι φοιτηταί απεπειράθησαν να συγκεντρωθούν εις την πλατείαν Σοβράνιε. Eφιπποι αστυνομικοί προσεπάθησαν να τους διαλύσουν αλλά δεν το κατόρθωσαν και εδέησε να χρησιμοποιηθούν πυροσβεστικαί αντλίαι.

ΑΘΗΝΑ: Εις το θέατρον «Αλάμπρα» συνεκεντρώθησαν χθες περί τους 300 φοιτητάς της αριστεράς παρατάξεως προκειμένου να συζητήσουν επί διαφόρων φοιτητικών αιτημάτων, μεταξύ των οποίων και του αφορώντος τον οργανισμόν του Πανεπιστημίου. Από της πρώτης στιγμής της συγκεντρώσεως ήρχισεν η δημιουργία ζωηρών επεισοδίων μεταξύ των φοιτητών και της αστυνομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή