Την «πλήρωσε» ο Κουρουμπλής

Την «πλήρωσε» ο Κουρουμπλής

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι αλήθεια πως η κυβέρνηση βρέθηκε υπό πίεση λόγω της έκθεσης Τσιόδρα – Λύτρα, αλλά την έσωσαν, ως συνήθως, δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: ο κ. Παύλος Πολάκης και ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Με τις πράξεις τους άλλαξαν την πολιτική ατζέντα, καθώς τα φώτα της επικαιρότητας έφυγαν από την κυβέρνηση και στράφηκαν σε αυτούς.

Ο μεν κ. Πολάκης παραδέχτηκε σε κομματική ομιλία του πως είχε συμμετάσχει, αναρμοδίως, σε σύσκεψη με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης και εισαγγελείς με αντικείμενο την ποινική δίωξη της κυρίας Λ. Νικολοπούλου, συζύγου του κ. Γ. Στουρνάρα. Ο δε κ. Κουρουμπλής στη Βουλή δήλωσε πως «δολοφονήθηκαν άνθρωποι», αποδίδοντας έτσι δόλια πρόθεση στην κυβέρνηση. Ο Αλ. Τσίπρας αναγκάστηκε να τον διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, παραβλέποντας βεβαίως το γεγονός πως πριν από λίγες ημέρες ο κ. Πολάκης μίλησε για «δολοφόνους» χωρίς να υποστεί ουδεμία κύρωση. Επιλεκτικές ευαισθησίες. Στην πολιτική, οι ποινές είθισται να επιβάλλονται σε πρόσωπα με ελάχιστη κομματική επιρροή, ώστε να έχουν μόνο συμβολικό, αλλά πολιτικά ανώδυνο, χαρακτήρα. Υποθέτω πως η κυβέρνηση θα ρωτήσει στη Βουλή τον Αλ. Τσίπρα γιατί διέγραψε τον κ. Κουρουμπλή και αφήνει ατιμώρητο τον κ. Πολάκη, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει κατά καιρούς πολύ βαρύτερες εκφράσεις. Η τιμωρία του κ. Κουρουμπλή προκάλεσε την οργή των «σκληρών», οι οποίοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορούν την ηγεσία του κόμματος ότι ενδίδει στην πίεση που ασκούν οι λεγόμενοι «γεφυροποιοί».

Το πρόβλημα της αμετροέπειας στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εγγενές και οφείλεται πρωτίστως στην επιθετικότητα που φέρει η ιδεολογία της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Δεν είναι ζήτημα τακτικής οι ακραίες επιθετικές εκφράσεις. Είναι σύμφυτες, σε επίπεδο αρχών, με τον πολιτικό λόγο αυτού του χώρου. Αλλωστε, ο πρώτος διδάξας τον ακραίο και διχαστικό λόγο ήταν ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας. Το «ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν» πολιτικά είναι πολύ πιο ακραίο και επιθετικό από αυτό που είπε ο κ. Κουρουμπλής. Η αμετροέπεια είναι απλώς το παρακολούθημα μιας ολόκληρης θεωρίας, μιας ολόκληρης λογικής. Οι Κουρουμπλήδες έρχονται και παρέρχονται. Ο διχαστικός και επιθετικός λόγος θα παραμείνει και οι μετριοπαθείς φωνές θα είναι η εξαίρεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή