«Θεματοφύλακες» με όπλα δεν είναι γραφικοί, αλλά επικίνδυνοι

«Θεματοφύλακες» με όπλα δεν είναι γραφικοί, αλλά επικίνδυνοι

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να ξεκινήσει μια σοβαρή προσπάθεια αντιμετώπισης της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής από την πολιτεία, έπρεπε να φτάσουμε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τα όσα αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια για την οργάνωση και στρατολόγηση διαφόρων στα τάγματα εφόδου και την εγκληματική τους δράση, μας άφησαν άφωνους. Για αρκετά χρόνια «τα παιδιά» με τους φουσκωτούς λαιμούς και τα πρησμένα μπράτσα αντιμετωπίστηκαν από ορισμένα μέσα ενημέρωσης και την κοινωνία ως γραφικοί και περιθωριακοί, αν όχι και ως ευαίσθητοι. Κατ’ αναλογίαν, στις μέρες μας τυγχάνουν ακόμη παρόμοιας χαλαρής αντιμετώπισης οι λεγόμενοι «θεματοφύλακες του Συντάγματος», που περιλαμβάνουν στις τάξεις τους από παλαβούς έως κανονικούς απατεώνες. Εκμεταλλεύονται την κατάσταση, όχι μόνον προπαγανδίζοντας τις θεωρίες συνωμοσίας που πιστεύουν, αλλά έφτασαν ακόμη και στο σημείο να περάσουν χειροπέδες στον άτυχο εκπαιδευτικό στο Αιγίνιο Πιερίας. Το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παραπληροφόρησης και ψευδών ειδήσεων για την πανδημία είναι δικό τους έργο. Αυτές οι ετερόκλητες δυνάμεις, όμως, δεν είναι κάποια περιθωριακά γραφικά πρόσωπα που απλώς λένε τρέλες. Η εξέλιξή τους με την αναβάθμιση των προκλήσεων δείχνει πως πρόκειται πλέον για ένα οργανωμένο δίκτυο που σπέρνει τον θάνατο με την προπαγάνδα του και είναι ζήτημα χρόνου να θρηνήσουμε και κάποιο θύμα, πέραν εκείνων που τους πιστεύουν και δεν εμβολιάζονται ή δεν δέχονται την ιατρική φροντίδα που πρέπει. Με τόσα όπλα να κυκλοφορούν στις τάξεις τους δεν θέλει πολύ ένας αφιονισμένος να προκαλέσει το κακό, αλλά τότε θα είναι πολύ αργά. Σε ανάλογο φαινόμενο οι γερμανικές αρχές τούς μάζεψαν σε λίγες ώρες όταν αντελήφθησαν απειλές για επίθεση στον πρωθυπουργό της Σαξονίας.

 Στα δικά μας, πράγματι η Δικαιοσύνη έχει διατάξει κάποιες έρευνες και η αστυνομία μετά το επεισόδιο στο Αιγίνιο δείχνει να κινητοποιείται, αλλά αν οι φωτογραφίες με όπλα που κυκλοφορούν είναι αληθινές, πρέπει κάτι να γίνει… χθες. Αν περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι προκαταρκτικές έρευνες με τη συνήθη ταχύτητα, μάλλον θα είναι πολύ αργά και θα μας προλάβουν άλλα γεγονότα. Οσοι διαθέτουν στοιχειώδη γνώση της κατάστασης μιλούν για ένα επικίνδυνο φαινόμενο διασταύρωσης και συνασπισμού ετερόκλητων δυνάμεων, που περιλαμβάνει από χρυσαυγίτες μέχρι ψεκασμένους και διαταραγμένους. Το έγκλημα είναι καθημερινό και φαίνεται ότι σε πολλούς νομούς της Βόρειας Ελλάδας προσλαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις, όχι μόνον από τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη σε αυτές τις περιοχές, αλλά και από τα επεισόδια που οι τοπικές αρχές συχνά αντιμετωπίζουν με επιείκεια.

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παραπληροφόρησης και ψευδών ειδήσεων για την πανδημία είναι δικό τους έργο.

 Ευθύνη του κράτους είναι να κινητοποιήσει τώρα με κάθε τρόπο τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν, όσο η εγκληματική δραστηριότητα βρίσκεται στο στάδιο της προπαρασκευής. Δεν είναι καλαμπούρι να εμφανίζονται διάφοροι τύποι με αυτοσχέδια περιπολικά και κονκάρδες ακόμη και σε εξετάσεις για δίπλωμα αυτοκινήτου ακυρώνοντάς τες, επειδή ήταν υποχρεωτικό το τεστ για κορωνοϊό.

 Οσο συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη δράση παρόμοιων ομάδων τόσο θα διασπείρεται ο ιός, θα γεμίζουν τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ δεν θα φθάνουν ποτέ, όσες κι αν γίνουν, όσοι πολιτικοί καβγάδες κι αν επινοηθούν για τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα. Είναι λοιπόν η στιγμή να κάνουν τη δουλειά τους οι κατά νόμο θεματοφύλακες και όχι οι μαϊμού θεματοφύλακες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή