90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 21-12-1931

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ: Η είδησις περί της σκέψεως της Κυβερνήσεως να περικόψη κατά 6% τους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων επέφερεν αναστάτωσιν εις τους κύκλους των υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Τραπεζών, καθόσον μετά τας αθρόας απολύσεις υπαλλήλων υπό των Τραπεζών Ιονικής και Λαϊκής, ως και πολλών Εταιρειών, έχει δημιουργηθή εις τον κλάδον απελπιστική ανεργία, την οποίαν αδυνατεί να αντιμετωπίση η διοίκησις του Συλλόγου των. Ο Σύλλογος δι’ ανακοινωθέντος τονίζει ότι οι γλίσχροι μισθοί των υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Τραπεζών υπέστησαν μεγάλην μείωσιν από την κατάργησιν του 13ου μισθού, των πασχαλινών επιδομάτων κ.λπ. δεν δύνανται δε τώρα να αναλάβουν τα βάρη της ισοσκελίσεως του προϋπολογισμού. Δηλούται δε ότι ο Σ.Υ.Α.Ε.Τ. είνε αποφασισμένος να εξωθήση τα πράγματα μέχρι των άκρων.

ΚΟΥΡΔΟΙ: Ο εν Καΐρω ανταποκριτής του Πρακτορείου Ρώυτερ τηλεγραφεί ότι εξερράγη επαναστατικόν κίνημα υπό τον Σεΐχην Χαμέντ εις την μεθόριον του Ιράκ. Κατά την εφημερίδα «Ελ-Αχράμ», σοβαρά σύγκρουσις έλαβε χώρα μεταξύ των επαναστατών και των στρατευμάτων του Ιράκ.

ΚΑΝΟΝΙΚΗ: […] η ασθένεια της βασιλίσσης Σοφίας ακολουθεί την κανονικήν της πορείαν. Κατά την γνώμην των θεραπόντων ιατρών, ουδόλως παρίσταται ανάγκη νέας εγχειρήσεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή