90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 23–12–1931

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΦΕΡΤΙΤΗ: Τηλεγραφούν εκ Καΐρου ότι κατά τας ενεργουμένας ανασκαφάς εις Τελεχαμάνα ανευρέθη αρχαίον ανάκτορον όπερ εκτίσθη προ τριών χιλιάδων ετών. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι πρόκειται περί του ανακτόρου εις το οποίον παρέμενεν η βασίλισσα Νεφερτίττι μετά την έκπτωσίν της εκ του θρόνου των Φαραώ.

ΒΑΤΙΚΑΝΟ: Τηλεγραφήματα εκ Ρώμης αγγέλλουν ότι ολόκληρος η δεξιά πτέρυξ της Βιβλιοθήκης του Βατικανού, ήτις εκτίσθη κατά το 1582, κατέπεσε σήμερον συνεπεία καταρρεύσεως της στέγης. Η καταρρεύσασα πτέρυξ ήτο τριώροφος […] είνε το τέταρτον σχεδόν του όλου κτιρίου της βιβλιοθήκης και υπολογίζεται ότι περί τους 10 χιλ. τόμων ετάφησαν υπό τα ερείπια.

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ: Μας ανησυχούν σπουδαίως αι εντός εικοσιτετραώρου δύο, τρεις κατά σειράν αυτοκτονίαι διά λόγους οικονομικούς. Είναι τρομακτικόν το ότι εις πόλεις, αι οποίαι έχουν τόσην κίνησιν, τόσα πλούτη, τόσα καταστήματα, τόσα αυτοκίνητα, και μέσα εις τας οποίας και φαινομενικώς έστω υπάρχει ζωή και ευμάρεια, να κλείνωνται ένας, δύο, τρεις άνθρωποι εις τα σπίτια των και να αυτοκτονούν διότι δεν ειμπορούν να ζήσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή