Εορτινά και άλλα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνήθως αποφεύγω τη φράση «Καλά Χριστούγεννα» στις ευχές μου. Ο μύθος των ποιμένων που ξεροσταλιάζουν χειμωνιάτικα και των μάγων που έρχονται από την Περσία δεν με έλκει ιδιαίτερα. Φέτος όμως την έστειλα παντού. Ηταν ένα είδος αντίστασης στην επίθεση της πολιτικής ορθότητας που θέλει να απαρνηθούμε τις παραδόσεις μας χωρίς τη θέλησή μας. Κανείς δεν θα με αναγκάσει να εύχομαι «καλές γιορτές» αντί για «καλά Χριστούγεννα» μόνο και μόνο για να μην προσβληθούν οι μη χριστιανοί (διάβαζε μουσουλμάνοι). Ούτε να φτιάχνω χωριστές πισίνες για άνδρες και γυναίκες. Ούτε να αποβάλω το χοιρινό από τα σχολικά συσσίτια κ.λπ. Και όπως δέχομαι τα σατιρικά σκίτσα του Charlie Hebdo για τον Μωάμεθ, δέχομαι και αυτό του κ. Μόσιαλου για την Παναγία. Και αν ήμουν στη Λέσβο όταν την επισκέφθηκε ο Πάπας –αρχηγός 1,5 δισ. ψυχών– θα τον υποδεχόμουν τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στην ομιλία του, αντίθετα με τον δήμαρχο Μυτιλήνης που τον σνόμπαρε και με δύο δημοτικούς συμβούλους που τον χαρακτήρισαν «ανεπιθύμητο».

Δέχομαι και την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τους διάφορους εκτροχιασμούς της τους θεωρώ δευτερεύοντες μπροστά στην εμπιστοσύνη που μου εμπνέει ότι κατ’ αρχήν εννοεί ό,τι λέει. Η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν κυβέρνηση τακτικισμών και ιδεοληψιών και γι’ αυτό ενέπνεε ανασφάλεια. Αυτά που έλεγε δημιουργούσαν ερωτήματα για τη σοβαρότητά της.

Εκτιμώ και τις μεταρρυθμίσεις και καινοτομίες που πραγματοποιεί η κυβέρνηση. Ολοι εκτιμούν τις μεταρρυθμίσεις Πιερρακάκη. Είναι λογικό διότι δεν θίγουν κανέναν. Δεν εκτιμούν τις μεταρρυθμίσεις Κεραμέως. Είναι και αυτό λογικό διότι θίγουν πολλούς: Το προσωπικό πανεπιστημίων τιποτολογίας που κλείνουν. Τα σουβλατζίδικα κάθε ραχούλας που φιλοξενούσε πανεπιστήμιο. Την ΟΛΜΕ που πρώτη φορά υπέστη τη βαριά ήττα της συμμετοχής 99,5% των σχολείων στην αξιολόγηση που πολεμάει λυσσασμένα. Οσους εκπαιδευτικούς δεν θέλουν τα 166 νέα καινοτόμα προγράμματα σπουδών που καταργούν την από καθέδρας νυσταλέα διδασκαλία. Ακόμα, τις μεταρρυθμίσεις Κεραμέως δεν εκτιμούν και κάποιοι από την απέναντι όχθη. Τις θεωρούν «ρηχές». Δεν υπολογίζουν ότι οι βαθιές τομές έχουν λιγότερες πιθανότητες να ριζώσουν και να διαρκέσουν μετά την αποχώρηση της υπουργού.

Μετά τα ευκολοχώνευτα που αράδιασα και τα δυσκολοχώνευτα εορτινά γεύματα, εύχομαι να αντιμετωπίσουμε την αβεβαιότητα του 2022 με αισιοδοξία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή