90 χρόνια πριν…11-1-1932

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΤΡΕ ΜΑΖΙΝΟ: Η κηδεία του (Γάλλου υπουργού των Στρατιωτικών) Μαζινό εγένετο την πρωΐαν, παρουσία όλων των εξεχουσών πολιτικών, στρατιωτικών και διπλωματικών προσωπικοτήτων, ως και απείρου πλήθους. Η νεκρώσιμος πομπή κατηυθύνθη από του Υπουργείου των Στρατιωτικών εις το Μέγαρον των Απομάχων, όπου εψάλη η νεκρώσιμος δέησις χοροστατούντος του Καρδιναλίου Βερντιέ. Η σορός θα μεταφερθή αύριον εις Ρεβινύ του Μόζα, όπου θα γίνη και ο ενταφιασμός.

ΑΝΕΡΓΙΑ: Υπό του Διευθυντού της Εργασίας του υπουργείου της Εθνικής Οικονομίας καταρτίζεται η επιτροπή η οποία θα μελετήση το ζήτημα της ανεργίας εν Ελλάδι, ως και τα μέτρα, τα οποία δέον να ληφθούν διά την αντιμετώπισίν της. Εις την επιτροπήν αυτήν θα μετάσχουν, εκτός της αρμοδίας υπηρεσίας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, και αντιπρόσωποι των εργοδοτικών και εργατικών τάξεων, και άλλα πρόσωπα ασχολούμενα με τα κοινωνικά ζητήματα. […] Κατά την γνώμην του εισηγητού, η ανεργία, καθό μόνιμον φαινόμενον, πρέπει να αντιμετωπισθή υπό της Ελλάδος διά μονίμων μέτρων και ουχί δι’ εμβαλωματικής κοινωνικής πολιτικής. Τα μέτρα δε ταύτα, ως τονίζεται εις το υπόμνημα, πρέπει να έχουν τόσον προληπτικόν όσο και κατασταλτικόν χαρακτήρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή