90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 13-1-1932

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ: Η περίφημος Κυανή Ακτή έχει αρχίση να χάνη την παλαιάν της δόξαν και εφέτος είνε σχεδόν έρημος. Τα μεγαλοπρεπή ξενοδοχεία έχουν ελαχίστους πελάτας και εις την ρουλέταν του Μόντε Κάρλο οι παίκται μετρούνται εις τα δάκτυλα. Αλλ’ ως να μη έφθανεν αυτός ο ξεπεσμός που οφείλεται εις την παγκόσμιον κρίσιν, επηρεάζουσαν και τους εκατομμυριούχους, όπως και τους απλούς αστούς, ήρχισαν να διαδίδωνται καθ’ όλην την Ευρώπην διάφοροι δυσμενείς φήμαι εις βάρος όλων των τοποθεσιών της Κυανής Ακτής. Λέγεται, επί παραδείγματι, ότι το κλίμα έχει μεταβληθή, ότι ο χειμών είνε δριμύς, ότι το Μόντε Κάρλο πρόκειται να κατολισθήση εις την θάλασσαν και άλλα εξ ίσου εξωφρενικά πράγματα. Το αποτέλεσμα είνε ότι εφέτος η Ριβιέρα έχει τόσην κίνησιν όσην και αι δευτερεύουσαι επαρχιακαί πόλεις της Γαλλίας.

ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ: Πληροφορούμεθα ότι μετά την αύξησιν του προεξοφλητικού τόκου αι λοιπαί Τράπεζαι θα αυξήσουν κατά μίαν μονάδα το επιτόκιον των παρεχομένων υπ’ αυτών πιστώσεων προς το εμπόριον και την βιομηχανίαν. Το επιτόκιον αυτό σήμερον ανέρχεται εις 13% διά το εμπόριον και 11% διά την βιομηχανίαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή