Μητροπολιτικά στοιχήματα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα πρέπει να έχουν αγριέψει τα πράγματα για να φτάσει ένας μητροπολίτης να βάλει στοίχημα τη μίτρα και το εγκόλπιό του. Δεν δηλώνει εύκολα ένας ιερωμένος ότι προτίθεται να αμαρτήσει. Το στοίχημα είναι τυχερό παιχνίδι. Και τα τυχερά παιχνίδια, επειδή αποβλέπουν στον εύκολο πλουτισμό, θεωρήθηκαν από πολλούς ερμηνευτές των Γραφών συνώνυμα της κλοπής. Τα απαγορεύει ως εκ τούτου, έστω έμμεσα, η όγδοη εντολή του μωσαϊκού νόμου: «Ου κλέψεις».

Ιδού οι σχετικές δηλώσεις: «Εγώ βάζω στοίχημα τη μίτρα μου και το εγκόλπιό μου να παραιτηθώ από οτιδήποτε και να γίνω μοναχός στο Σινά απ’ όπου ξεκίνησα». Ο ιερωμένος που δήλωσε στο orthodoxia.info πρόθυμος να στοιχηματίσει, είναι ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος. Ποιος ο λόγος; Να αποκαλύψει ψευδόμενο τον νεοδημοκράτη βουλευτή της Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη, ο οποίος στις 2 Ιανουαρίου επισκέφθηκε δύο μοναστήρια του νησιού, όπου άρχουν αντιεμβολιαστές μοναχοί. Πρώτος κατέκρινε τη συμπεριφορά του ο Ζακύνθου Διονύσιος, που ενημέρωσε σχετικά και τον πρωθυπουργό: «Οταν εμείς δίνουμε καθημερινά και με μεγάλο κόστος τη μάχη να πείσουμε για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, τιμωρώντας και επιβάλλοντας ποινές στους αντιεμβολιαστές ιερείς και μοναχούς, ο βουλευτής Ζακύνθου μεταβαίνει στα μοναστήρια τα οποία εμείς δεν επισκεπτόμεθα, συντρώγοντας με αρνητές μοναχούς και παριστάνοντας τον ιεροψάλτη, προκαλώντας έτσι το δίκαιο αίτημα της απογοήτευσης σε όσους δίνουν την άνιση μάχη αυτές τις κρίσιμες ώρες».

Ο γαλάζιος βουλευτής αντεπιτέθηκε, λέγοντας ότι ο ηγούμενος της ιεράς μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών πατήρ Αγαπίων είναι πλήρως εμβολιασμένος. Πυρά εξαπέλυσε και η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Ζακύνθου της Ν.Δ., που αναρωτήθηκε δημοσίως, εγκαλώντας τους ιεράρχες Ζακύνθου και Δωδώνης, «αν οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ γράφονται στα γραφεία της Μητρόπολης ή αν οι επιστολές της Μητρόπολης γράφονται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ». Και ενώ οι Συριζαίοι έτρεξαν στα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας μήπως βρουν κάποια συγγένεια του παπα-Ανυπόμονου με τον Ζακύνθου Διονύσιο, ο ίδιος ο μητροπολίτης, διαβρωμένος προφανώς από τον υλισμό (και όχι τον ιστορικό), στοιχηματίζει δύο αντικείμενα ταυτόσημα του αξιώματός του ότι ο μοναχός Αγαπίων είναι ανεμβολίαστος. Δεν έγινε γνωστό αν ο κ. Ακτύπης θα χτυπήσει το στοίχημα. Δεν είναι εύκολη πάντως η θέση του. Μπρος Κρημνοί και πίσω ρέμα είναι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή