Ο μήνας του μέλιτος έληξε

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι «αγαπησιάρικες» ημέρες για τον νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ πέρασαν ανεπιστρεπτί. Πλέον, ό,τι λέει και ό,τι κάνει θα μπαίνει στο μικροσκόπιο, θα αναλύεται και θα υπόκειται σε κριτική, θετική ή αρνητική. Και είναι απολύτως λογικό, γιατί ο Ν. Ανδρουλάκης επιδιώκει να γίνει βασικός παίκτης στο πολιτικό σκηνικό, αναδιατάσσοντας ισορροπίες και συσχετισμούς. Η Νέα Δημοκρατία απειλείται να χάσει ένα εκτιμώμενο ποσοστό περί το 3% το οποίο προέρχεται από την Κεντροαριστερά και που την ψήφισε για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς θα επιχειρήσει να περιφρουρήσει τον χώρο της, αναγκάζοντας τον Ν. Ανδρουλάκη να παίρνει θέσεις σε κρίσιμα ζητήματα, κάτι που αυτός απέφευγε επιμελώς να πράξει μέχρι τώρα. Ηδη, με τη θέση που πήρε κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας και με την αφωνία του στις απειλές που δέχτηκε ο πρύτανης του ΑΠΘ, έδωσε το στίγμα του στο κρίσιμο ζήτημα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, που σίγουρα ικανοποίησε το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας. Τέτοιες θέσεις βρίσκουν αντίθετους τους προερχόμενους από τo αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο ψηφοφόρους της.

Ο ζωτικός χώρος του Ν. Ανδρουλάκη βρίσκεται στ’ αριστερά του, καθώς προς τα εκεί υπήρξαν οι σημαντικές διαρροές του ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια. Ετσι, είναι λογικό να καταφεύγει στην αντιδεξιά ρητορεία για να επαναπατρίσει τα «απολωλότα πρόβατα». Ο Ν. Ανδρουλάκης έχει ένα τακτικό πλεονέκτημα σε αυτή την προσπάθειά του. Εχει απέναντί του ένα κουρασμένο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θέλει να ανανεωθεί ή δεν μπορεί, και ο ίδιος είναι μια φρέσκια και άφθαρτη προσωπικότητα.

Πλέον, ό,τι λέει και ό,τι κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μπαίνει στο μικροσκόπιο, θα αναλύεται και θα υπόκειται σε κριτική, θετική ή αρνητική.

Ο Αλ. Τσίπρας δεν θα αντιδράσει; Είναι δύσκολος ο ρόλος του. Από τη μια μεριά θα πρέπει να περιφρουρήσει και αυτός τον χώρο του, από την άλλη όμως δεν θα πρέπει η αντιπαράθεσή του με το ΚΙΝΑΛ να υπονομεύσει τις γέφυρες για την «προοδευτική» κυβέρνηση της απλής αναλογικής. Αναμφίβολα λεπτή αυτή η ισορροπία για έναν πρόωρα κουρασμένο ηγέτη ενός φθαρμένου κόμματος.

Ο Ν. Ανδρουλάκης, πλέον, ό,τι θέλει να κερδίσει θα πρέπει να το κατακτήσει με το σπαθί του. Ο αέρας της νίκης εξαντλήθηκε και ο μήνας του μέλιτος πέρασε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή