Όταν δεν ακούς τι λες

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους πιο ψύχραιμους απογοήτευση και στους ανήσυχους εντονότατο προβληματισμό για την επόμενη ημέρα προκαλεί η απλή παρατήρηση της τροχιάς στην οποία έχει εισέλθει η πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα. Οι διάλογοι «εντυπωσιασμού» στα τηλεοπτικά παράθυρα, και τα επιεικώς «αμφισβητούμενου ήθους» σχόλια σε αναρτήσεις πολιτικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι η μία όψη του προβλήματος. Η άλλη, η πλέον σοβαρή για λόγους θεσμικούς, γίνεται εμφανής στον λεγόμενο ναό της Δημοκρατίας. Στον χώρο όπου θεωρητικώς πρέπει να γίνεται σοβαρός διάλογος στη βάση ιδεών και επιχειρημάτων, και να λαμβάνονται μικρές και μεγάλες αποφάσεις για τη λειτουργία της κοινωνίας και το μέλλον της χώρας, η κατάσταση «ξεφεύγει» ολοένα και συχνότερα ή και με μεγαλύτερη οξύτητα.

Πριν από σχεδόν ένα μήνα, με αφορμή ειδική συνεδρίαση με αντικείμενο την εξαιρετικά αρνητική για την κατάσταση των παιδιών στη χώρα έκθεση της UNICEF, σημειώναμε ότι δυστυχώς το θέμα λειτούργησε ως αφορμή για να μηρυκάσουν τα συγκρουσιακά πάθη τους τα περισσότερα από τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας. Μόλις προχθές, σε άλλη ειδική συνεδρίαση επιτροπής, αυτή τη φορά με θέμα τη βία κατά των γυναικών, το φαινόμενο επαναλήφθηκε. Καταγράφεται ενδεικτικά η «πορισματικού χαρακτήρα» άποψη βουλευτή της αντιπολίτευσης πως και για την έμφυλη βία ευθύνεται η κυβέρνηση της Ν.Δ.: «Η βία κατά των γυναικών δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε στο εγγύς μέλλον, καθώς, λόγω των κυβερνητικών επιλογών, δεν θα εκλείψουν οι παράγοντες που τη συντηρούν και τη διογκώνουν».

Οι φραστικές εκρήξεις κάνουν ολοένα και συχνότερα την εμφάνισή τους, χωρίς να φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ της πόλωσης. Και δεν αφορούν μόνο περιπτώσεις πολιτικών θεμάτων. Χαρακτηριστικό το ακόλουθο επεισόδιο ανάμεσα σε γνωστό γενικότερα για το ευγενικό των εμφανίσεών του βουλευτή της αντιπολίτευσης και τον επίσης γνωστό για το ευγενές της συμπεριφοράς του αντιπρόεδρο της Βουλής:

Βουλευτής: «Είναι βάρβαρο να υπάρχει ανισότητα μέσα στον ναό της δημοκρατίας».

Αντιπρόεδρος: «Τη δημοκρατία και τον ναό της δημοκρατίας, επειδή τυχαίνει να τον υπηρετώ τριάντα πέντε χρόνια και όχι δύο όπως εσείς, αφήστε να τον ξέρω καλύτερα και να τον σέβομαι κιόλας καλύτερα».

Βουλευτής: «Και είδαμε πού τη φθάσατε με τριάντα πέντε χρόνια υπηρεσίας. Την καταντήσατε να σέρνεται στα λασπόνερα, στα παρακρατικά λασπόνερα».

Τι προβλέπεται για το επόμενο επεισόδιο;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή