Eπιστήμη – Θρησκεία, Αποκάλυψη πότε;

Eπιστήμη – Θρησκεία, Αποκάλυψη πότε;

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτός που έβαλε τις μαύρες τρύπες στις βιβλιοθήκες μας, ένα χρόνο πριν πεθάνει (2018), προειδοποίησε την ανθρωπότητα μέσω της διάνοιάς του. Ο Στίβεν Χόκινγκ είπε ότι η πιθανότητα καταστροφής της Γης αυξάνεται, με υψηλή πιθανότητα να συμβεί τα επόμενα 1.000-10.000 χρόνια· κλιματική αλλαγή, επιδημίες, πιθανό χτύπημα τερατώδους αστεροειδούς, οι βασικοί λόγοι ανησυχίας.

Ακόμη και αν διαψευσθεί, ο πλανήτης μας έχει ημερομηνία λήξης με φυσικό αυτουργό τον Ηλιο. Οι κορυφαίοι επί του σύμπαντος επιστήμονες αποκαλύπτουν ότι ο θάνατος της Δημιουργίας στη γειτονιά μας θα ολοκληρωθεί το αργότερο σε πέντε δισεκατομμύρια γήινα έτη. Οταν ο Ηλιος διογκωθεί, οι θάλασσες θα αρχίσουν να βράζουν, οι βράχοι θα λιώσουν, τα βουνά θα λυγίσουν και θα βυθιστούν σε έναν ωκεανό λάβας. Στη συνέχεια, η Γη θα γίνει μια χαψιά του κόκκινου γίγαντα. Ας ευχηθούμε να μην υπάρχουν απόγονοί μας τότε. Πικρή παρηγοριά ότι σε βάθος χρόνου ούτε από τον ανεξέλεγκτο Ηλιο θα μείνει κάτι να θυμίζει το παρελθόν του. Αυτή η –πλην θαύματος– προοπτική δίνει κίνητρο σε όλους, αλλόθρησκους, αλλοεθνείς, αλλόχρωμους, να αφοσιωθούμε σαν πρωτόπλαστη οικογένεια στο πώς θα παραδώσουμε έναν καλύτερο πλανήτη τιμώντας και την υστεροφημία μας.

Αντιγράφω, ξαναδιαβάζοντας, με δέος: «…Και έγινε σεισμός μεγάλος και ο ήλιος εσκοτίσθη και έγινε μαύρος σάκκος τρίχινος, και η σελήνη εκοκκίνησε σαν το αίμα και οι αστέρες του ουρανού έπεσαν εις την γην και κάθε βουνόν και νήσος μετεκινήθησαν…». Αποκάλυψις Ιωάννου, βιβλίο προφητικό για τους χριστιανούς, στο οποίο ο θεόπνευστος εντολοδόχος εκθέτει όσα «έδωκεν αυτώ ο Θεός» ίνα δείξη εις τους δούλους αυτού «α δει γενέσθαι» και, μάλιστα, «εν τάχει». Συνεγράφη «υπό την νωπήν εντύπωσιν» των οπτασιών τας οποίας εν εκστάσει είδεν ο απόστολος ευαγγελιστής. Καταπίστευμα ασύλληπτης πυκνότητας, με περιγραφές και τιμωρητικά μέτρα εξ ουρανού, που φέρνουν τρόμο είναι αλήθεια, ενώ η χρήση συμβόλων και διαχεόμενων συνειρμών, η επιχειρησιακή δράση αγγέλων ωθεί κάθε αγαθό νου να ζητήσει την κατήχηση διαπιστευμένων διερμηνέων, για την ιερή επερχόμενη μαζική παιδαγωγία. Βέβαιο είναι ότι και άθεοι, αγνωστικιστές, πάσης φύσεως αλλόθρησκοι δεν βρίσκουν την ανάγνωσή της χάσιμο χρόνου, απεναντίας εγχειρίδιο πρόσθετου στοχασμού.

Στον πυρήνα της Αποκάλυψης βρίσκεται η ηθική προετοιμασία και η παρηγόρια των πιστών ώστε ν’ αντιμετωπίσουν με σθένος καρδιάς τις θλίψεις, τις πληγές, το λουτρό αίματος, που θα προηγηθούν της δευτέρας του Κυρίου παρουσίας έως ότου εξοριστούν διά παντός οι δυνάμεις του σκότους. Οι άνθρωποι, και κατά Ιωάννη, φοβέρα θέλουν. «Εάν κανείς τολμήσει να προσθέσει εις αυτά, θα προσθέσει ο Θεός επάνω του τας πληγάς που έχουν γραφεί εις το βιβλίον αυτό». Με φειδώ, διά παν ενδεχόμενον, λοιπόν, η χρήση του όρου Αποκάλυψη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή