90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 4-3-1932

ΔΙΑΚΟΠΗ: Ο αντιπρόσωπος της Κίνας κ. Γιεν ομιλών εις την συνέλευσιν της ΚΤΕ επί των ιαπωνικών όρων ανακωχής των διατυπωθέντων εν Σαγκάη είπεν: «Οι ιαπωνικοί όροι σημαίνουν δι’ ημάς πλήρη υποδούλωσιν και είνε αδύνατον να τους δεχθώμεν.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΑΚΟΠΗ: Ο αντιπρόσωπος της Κίνας κ. Γιεν ομιλών εις την συνέλευσιν της ΚΤΕ επί των ιαπωνικών όρων ανακωχής των διατυπωθέντων εν Σαγκάη είπεν: «Οι ιαπωνικοί όροι σημαίνουν δι’ ημάς πλήρη υποδούλωσιν και είνε αδύνατον να τους δεχθώμεν. Η μόνη λύσις είνε η εξακολούθησις της αντιστάσεως κατά των ιαπωνικών επιθέσεων. Πρέπει κατ’ ακολουθίαν η συνέχισις των εχθροπραξιών να θεωρηθή ως αναπόφευκτος». Ο κ. Γιεν προσέθεσεν ότι αι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ιάπωνος και του Κινέζου στρατηγού διά την σύναψιν ανακωχής διεκόπησαν, ότι η Κινεζική Κυβέρνησις απέκρουσε τας ιαπωνικάς προτάσεις, ότι αι εχθροπραξίαι επανελήφθησαν και αι συγκρούσεις είνε αναπόφευκτοι. [φωτ. αυτοκράτορας Χιροχίτο]

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ: Υπό του υφυπουργού της Συγκοινωνίας κ. Λαδά κατετέθη εις την Βουλήν νομοσχέδιον «περί συστάσεως γραφείου παρακολουθήσεως κατασκευής εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων εν τη περιφερεία Αθηνών». Δι’ αυτού ορίζεται ότι το γραφείον παρακολουθήσεως καλούμενον να διαπιστώση την καλήν κατάστασιν της εγκαταστάσεως οφείλει να υποδεικνύη εκάστοτε τας παρατηρουμένας ελλείψεις ή παραβάσεις των εν ισχύι κανονισμών υποβάλλον το σχετικόν δελτίον εις τον ενδιαφερόμενον. […] Επίσης ορίζεται ότι η [Ηλεκτρική] Εταιρεία οφείλει να προβή εις τας υποδεικνυομένας μεταρρυθμίσεις εντός της τασσομένης προθεσμίας […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή