90 χρόνια πριν στην «Κ»…6-3-1932

90 χρόνια πριν στην «Κ»…6-3-1932

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΙΛΣΟΥΔΣΚΙ: Ταξιδεύων διά λόγους υγείας ο Πολωνός ∆ικτάτωρ Πιλσούδσκι [φωτ.] θα διέλθη σήμερον εκ Πειραιώς και εκείθεν θα μεταβή εις Αίγυπτον. Φαίνεται όμως ότι θα παραμείνη επί τινα χρόνον και ότι δεν βιάζεται καθόλου να επανέλθη μεταξύ των υπηκόων του. Είνε άραγε τόσον απόλυτος κύριος της καταστάσεως εν Πολωνία ώστε να μη φοβήται ότι είναι δυνατόν να συμβή τίποτε το δυσάρεστον κατά την απουσίαν του; Αλλ’ εν Πολωνία είνε γνωστόν ότι ο Πιλσούδσκι έχει τρομοκρατήση αγρίως τους αντιπάλους του και εκτός τούτου δεν θα υπάρχουν εκεί καθώς φαίνεται δημοκρατικά τάγματα ικανά να στασιάσουν κατά την απουσίαν του Δικτάτορος.

ΣΠΑΤΑΛΗ: Μας συγκινεί μέχρι δακρύων η φιλάνθρωπος καλωσύνη μερικών εκ των εν Ελλάδι Ανωνύμων Εταιριών η οποία εξεδηλώθη χθες εν δακτυλογραφημένω σιγαροχάρτω το οποίον μας εστάλη προς δημοσίευσιν. Πρόκειται περί καταλόγου εισφορών διά τα συσσίτια των ανέργων, εξ ου σταχυολογούμεν ποσά και ονόματα: Ιταλοελληνική Τράπεζα: δρχ. 100. Εταιρία Τεχνικών Κατασκευών «Εργον»: δρχ. 100. Εταιρία Ιπποδρόμων: δρχ. 100. Μα τόση φιλανθρωπία πειά και τόσα πολλά;… Καταντά σπατάλη.

ΕΚΛΟΓΕΣ: Η χθεσινή μακρά εν τη Βουλή αγόρευσις του κ. Βενιζέλου και αι σύντομοι δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων της Αντιπολιτεύσεως, αι μετ’ αυτήν γενομέναι […] διευκρινίζουν απολύτως τας δύο ενδεχομένας κατευθύνσεις τας οποίας εν τη εξελίξει της πρόκειται να λάβη η οικονομική και πολιτική κατάστασις της χώρας. […] Δεδομένου ότι θα απαιτηθή ωρισμένον διάστημα εντός του οποίου η Κυβέρνησις θα θέση εις εφαρμογήν τα μέτρα τα αναγόμενα εις την ολοκλήρωσιν του οικονομικού της προγράμματος και θα καταρτίση τελικώς τον προϋπολογισμόν της νέας χρήσεως, υπολογίζεται ότι δεν θα καταστή να διενεργηθούν αι εκλογαί ενωρίτερον της 8ης Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή