90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 24–3–1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Βεβαιούται ότι το πρωινόν υπουργικόν συμβούλιον ησχολήθη με σημαντικώτατον έγγραφον του ελευθέρου Ιρλανδικού κράτους προς τον υπουργόν των Αποικιών κ. Τόμας. Διά του εγγράφου τούτου η Ιρλανδική Κυβέρνησις ζητεί ν’ απαλλαγή της καταβολής ενιαυσίου φορολογίας, όσο και του όρκου πίστεως προς τον βασιλέα [φωτ.].

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ: Εις την αίθουσαν του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών συνεκροτήθη χθες η προαναγγελθείσα σύσκεψις των εμπορικών, βιομηχανικών και οικονομικών οργανώσεων, κατά την οποίαν συνεζητήθη η δημιουργηθείσα κατάστασις και η προσφορωτέρα αντιμετώπισις αυτής. Εν αρχή ωμίλησεν ο προεδρεύων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ευλάμπιος, όστις υπεστήριξεν ότι η κατάστασις εξελίσσεται παρ’ ημίν τόσον ραγδαίως, ώστε δεν επιτρέπονται πλέον χρονοτριβαί. Ινα σωθή η χώρα και ασφαλώς θα σωθή –προσέθεσεν– είνε απαραίτητον να σχηματισθή μία ισχυρά Κυβέρνησις περιβαλλομένη από την υποστήριξιν της ολότητος της χώρας.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Ο Αμερικανός μηχανικός κ. Μακμίλλαν έχει επιδοθή, με επιτυχέστατα, ως λέγεται, αποτελέσματα, εις εν λίαν πρωτότυπον πείραμα: κανονίζει και διευθύνει τας μεταναστεύσεις των ιχθύων από τους ποταμούς και τους χειμάρρους μέχρι της θαλάσσης, καθ’ ον τρόπον κανονίζεται και η κυκλοφορία των οχημάτων εις τους δρόμους μιας πόλεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή