90 χρόνια πριν στην «Κ»…10-4-1932

90 χρόνια πριν στην «Κ»…10-4-1932

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΛΟΓΕΣ: Εις την Γερμανίαν θα διεξαχθούν σήμερον αι επαναληπτικαί εκλογαί προς ανάδειξιν Προέδρου της Δημοκρατίας. Κατά τον πρώτον «γύρον» ουδείς εκ των υποψηφίων συνεκέντρωσε την υπό του νόμου προβλεπομένην βάσιν. Διά την εκλογήν έχουν εκτεθή τρεις υποψήφιοι, ο στρατάρχης Χίντεμπουργκ, ο Χίτλερ και ο κομμουνιστής Ταίλμαν. […] Τον Χίντεμπουργκ υποστηρίζουν όλα τα μετριόφρονα κόμματα, καθώς και οι σοσιαλδημοκράται.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ: Πληροφορούμεθα ότι ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος του Πειραιώς, η παραίτησις της Κυβερνήσεως ευθύς άμα τη επιστροφή του κ. Βενιζέλου εκ Γενεύης πρέπει να θεωρήται ως βεβαία κατόπιν της τροπής την οποίαν λαμβάνει το οικονομικόν πρόβλημα. Ηδη, προ της αναχωρήσεως του κ. Βενιζέλου υπήρχον ενδείξεις, χθες όμως ελήφθησαν εις το υπουργείον των Εξωτερικών και σαφείς πλέον πληροφορίαι ότι αι κρατούσαι διαθέσεις μεταξύ των Μ. Δυνάμεων είνε όπως, κατά την αρχομένην μεθαύριον Τρίτην έκτακτον σύνοδον του συμβουλίου της Κ.Τ.Ε., μη ληφθή οριστική απόφασις επί των προτάσεων της Δημοσιονομικής Επιτροπής διά την οικονομικήν ενίσχυσιν των προσφυγόντων εις αυτήν κρατών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάς.

ΕΚΘΕΣΗ: Εις την Λέσχην Αυτοκινήτων ήνοιξε χθες διά το κοινόν η έκθεσις της ζωγραφικής του κ. Λ. Κογεβίνα. Τα εκτιθέμενα υπερεβδομήντα έργα, πλούσια συγκομιδή εντυπώσεων από την ελληνικήν ύπαιθρον, τοπία των Δελφών, της Αραχώβης, του Μιστρά, θαλασσογραφίαι, καθώς και μία σειρά πολυτίμων αναμνήσεων από τα γραφικά Αναφιώτικα των Αθηνών που πρόκειται να κρημνίση εντός ολίγου η αρχαιολογική σκαπάνη, έχουν αποδοθή από τον χρωστήρα και το κραγιόνι του ζωγράφου και χαράκτου καλλιτέχνου εις ελαιογραφίας και «γκουάς» λεπτών αποχρώσεων και ακριβούς παρατηρήσεως. Ιδιαιτέραν εξέλιξιν εις την χαρακτικήν δεξιοτεχνίαν του Κ. Κογεβίνα σημειώνουν η σειρά των εγχρώμων «γκουάς», όπως η «Αράχωβα», η «Προκυμαία», η «Παλαιά Αγορά» κ.τ.λ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή