90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 16-4-1932

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΑΚΟΠΗ: Αι ακτοπλοϊκαί Εταιρείαι ήχθησαν εις απόφασιν να διακόψουν τα δρομολόγια των σκαφών των συνεπεία της αρνήσεως της Εκδοτικής να χορηγήση συνάλλαγμα προς αγοράν γαιανθράκων. Τα εν Πειραιεί αποθέματα γαιανθράκων είνε ασήμαντα. Οι γαιανθρακέμποροι δε ούτε εις την ελευθέραν αγοράν ευρίσκουν τόσον συνάλλαγμα διά να παραγγείλουν φορτία, αλλ’ ούτε και ελπίζουν να πωλήσουν τα ούτω κομισθησόμενα φορτία των με τόσον υψηλάς τιμάς. Υπό τας συνθήκας αυτάς απειλείται αναγκαστική διακοπή των δρομολογίων.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ: Μία από τας πολλάς χαρακτηριστικάς σκηνάς της χθεσινής ημέρας. Aνθρωποι με ζεμπίλια κατάφορτα από διάφορα ψώνια περνούν με αυτοκίνητα από όλα τα σημεία της πόλεως. Τα ζεμπίλια περιέχουν ζάχαριν, όρυζαν, όσπρια. Προνοητικοί άνθρωποι, υφιστάμενοι την επίδρασιν των χθεσινών σκηνών, έσπευδαν να κάμουν τας προμηθείας των, ακριβώς όπως και όταν παρέπλεον τας ελληνικάς ακτάς οι ξένοι στόλοι.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΛΕΥΡΩΝ: Θεσσαλονίκη, 15 Απριλίου – Τηλεγραφούν εκ Ναούσης ότι η πόλις στερείται αλεύρων. Τα αποθέματα εξηντλήθησαν μέχρις οκάς. Οι αλευροβιομήχανοι της Θεσσαλονίκης εδήλωσαν εις τους αλευρεμπόρους της Ναούσης ότι δεν υπάρχουν άλευρα. Επίσης, καθώς αναφέρει η διοίκησις της χωροφυλακής Ναούσης, και η ύπαιθρος στερείται των πάντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή