90 χρόνια πριν…22-4-1932

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΟΒΟΣ: Τηλεγραφούν εξ Αμστερνταμ [φωτ.] ότι η Τράπεζα της Ολλανδίας έδωκεν οδηγίας διά την ανάληψιν των εις τας Ηνωμένας Πολιτείας εις χρυσόν αποθεμάτων της. Η Τράπεζα ανεκοίνωσεν ότι αι αναλήψεις αύται κατέστησαν αναγκαίαι λόγω του φόβου καταρρεύσεως μικροτέρων τινών Τραπεζών. Τούτο, κατά το ανακοινωθέν της Τραπέζης, δεν σημαίνει έλλειψιν εμπιστοσύνης προς το δολλάριον.

ΧΡΥΣΟΣ: Τηλεγραφούν εκ Παρισίων ότι το εις χρυσόν απόθεμα της Τραπέζης της Γαλλίας εσημείωσε κατά την τρέχουσα εβδομάδα πρωτοφανές ρεκόρ. Ούτω, κατά την δημοσιευθείσαν εβδομαδιαίαν κατάστασιν της τραπέζης, η αξία του αποθέματος ανήλθεν εις 77.065.000.000 φράγκων. Είνε αξιοσημείωτον ότι διά πρώτην φορά ηυξήθησαν και τα εις ξένον συνάλλαγμα αποθέματα.

ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ: Εκ της συζητήσεως της διεξαχθείσης κατά την χθεσινήν σύσκεψιν των οικονομικών παραγόντων διά το ζήτημα της σταθεροποιήσεως, προκύπτει ότι ο κ. Βενιζέλος είνε αποφασισμένος να εγκαταλείψη την νόμω σταθεροποίησιν της δραχμής, λαμβάνων ταυτοχρόνως μέτρα όπως η αναγκαστική κυκλοφορία μη εξελιχθή εις πληθωρικήν. Καθιερουμένης της αναγκαστικής κυκλοφορίας, η διαπραγμάτευσις του συναλλάγματος θα ανετίθετο εις τας πέντε μεγαλυτέρας Τραπέζας, της Εκδοτικής διατιμώσης καθ’ εκάστην τα διάφορα ξένα συναλλάγματα, αναλόγως της προσφοράς και της ζητήσεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή