90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 5-5-1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΝΙΚΟΣ: Θεσσαλονίκη – Ανάστατος καθ’ όλον το απόγευμα ήτο η αγορά. Μόλις εξεδόθη το δελτίον της Τραπέζης της Ελλάδος, εν τω οποίω εσημειούτο η σημαντική υπερτίμησις της αγγλικής λίρας και του δολλαρίου, ο κόσμος κατελήφθη από αλλοφροσύνην και όλοι έσπευδον εις την Τράπεζαν και εις την ελευθέραν αγοράν διά να επενδύσουν τας δραχμάς των εις ξένον νόμισμα. Ως εκ τούτου, προεκλήθη αληθής πανικός. Αι τράπεζαι επώλουν με διαφοράν 20, 30 και 50 δραχμάς, πέραν της τιμής της Τραπέζης της Ελλάδος. Εις την ελευθέραν αγοράν, ελευθέρως και άνευ ουδεμίας επιβλέψεως λειτουργούσαν, το δολλάριον έφθασε τας 170 δραχμάς, η δε λίρα τας 620. Εις απελπιστικήν κατάστασιν ευρέθησαν οι επαγγελματίαι, οι έμποροι, οι βιομήχανοι κ.λπ. ενώπιον της δημιουργηθείσης καταστάσεως.

ΑΝΑΤΙΜΗΣΗ: Το υπουργικόν συμβούλιον κατά την πρώτην αυτού συνεδρίασιν θα ασχοληθή με το ζήτημα του άρτου κατόπιν της τροπής την οποίαν έλαβε τούτο από της τρεχούσης εβδομάδος λόγω ανατιμήσεως του ξένου συναλλάγματος. […] Και υπό του εμπορικού κόσμου κρίνεται ως αναπόφευκτος η εν προσεχεί μέλλοντι ανατίμησις του άρτου, διότι θα καθίσταται αδύνατος η χορήγησις συναλλάγματος εις την τιμήν των 78 δραχμών το δολλάριον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή