90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 10-5-1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΜΨΗΦΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: Εις το υπουργείον των Εξωτερικών συνεκροτήθη υπό την προεδρίαν του κ. Μιχαλακοπούλου [φωτ. με τον Βενιζέλο] συνεδρίασις της Επιτροπής εις την οποίαν έχει ανατεθή η μελέτη και εφαρμογή του συστήματος των συμψηφιστικών ανταλλαγών. Κατά την συνεδρίασιν εξητάσθησαν αι προτάσεις αι υποβληθείσαι παρά της Ιταλικής Κυβερνήσεως περί ιδρύσεως συμψηφιστικών γραφείων διά τας εμπορικάς ανταλλαγάς μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας. Συζήτησις διεξήχθη ακολούθως επί της συναφθείσης μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας συμβάσεως περί συμψηφιστικών γραφείων, η οποία κατά ρητόν όρον αυτής θα έπαυε έχουσα ισχύν εάν η Ελλάς εγκατέλειπε την χρυσήν βάσιν.

ΑΛΛΑΓΗ: Η γαλλική πολιτική, μετά το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών, εισέρχεται εις νέαν περίοδον εντελώς διάφορον της παλαιάς. Τα κόμματα της Αριστεράς, ισχυρώς ενισχυθέντα, αποβαίνουν ήδη κύρια της καταστάσεως. Δεν γνωρίζομεν ακόμη αν η απαιτουμένη μεταξύ αυτών συνεννόησις προς κατάληψιν της αρχής πρόκειται να είνε ευχερής και ταχεία, δεδομένου ότι υφίστανται προγραμματικαί διαφοραί αρκετά σοβαραί. […] Αλλά τας αντιθέσεις αυτάς των δύο αριστερών κομμάτων δύναται να εξουδετερώση η στάσις προς κατάληψιν της αρχής αφ’ ενός και η ταυτότης των μεγάλων γενικών γραμμών του πολιτικού προγράμματος αφ’ ετέρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή