Οι «τσιφλικάδες» με τις βαριοπούλες

Οι «τσιφλικάδες» με τις βαριοπούλες

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το φως θα νικήσει το σκοτάδι και μέσα στα πανεπιστήμια», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μετά τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν το περασμένο Σάββατο τραμπούκοι στο ΑΠΘ. Ο υπουργός –με ποιητική, ναΐφ ρητορική– διαβεβαιώνει ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος, σε ένα σκηνικό γνωστό, δηλαδή τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακούς, που επί δεκαετίες αποτελούν δείγμα κατάλυσης της έννομης τάξης στην Ελλάδα.

Οπως περιγράφει το πρυτανικό συμβούλιο του ΑΠΘ, ομάδα εγκληματικών στοιχείων πραγματοποίησε οργανωμένη επιχείρηση καταστροφής στον ισόγειο χώρο του Τμήματος Βιολογίας, όπου έχει ξεκινήσει η κατασκευή της νέας ενοποιημένης βιβλιοθήκης και αιθουσών διδασκαλίας της Σχολής Θετικών Επιστημών. Οι δράστες με βαριοπούλες, τροχούς και εργαλεία διάρρηξης ισοπέδωσαν ό,τι είχε παραδοθεί στο πανεπιστήμιο με την ολοκλήρωση, μετά τις αργίες του Πάσχα, της πρώτης φάσης των κατασκευαστικών εργασιών διαμόρφωσης του χώρου.

Η διαβεβαίωση περί επιβολής του νόμου είναι η αντίστροφη όψη της υποκριτικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλη μερίδα του οποίου τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται να στηρίζει πολιτικά τις καταλήψεις στα ΑΕΙ. «Η Ν.Δ. βάζει τις δυνάμεις καταστολής εντός του ΑΠΘ», είχε αναφέρει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του 2022 μετά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό».

Η χρόνια διελκυστίνδα που στήνεται γύρω από τη βία στα ΑΕΙ, και τον πετροπόλεμο ΜΑΤ – αναρχικών, έχει καταλήξει βαρετή –αν και επικίνδυνη…– θεατρική παράσταση.

Ωστόσο, αλίμονο, οι βερμπαλισμοί φοβίζουν μόνο τα μικρά παιδιά και τους ενοχικούς ενηλίκους. Οι διακηρύξεις ότι οι τραμπούκοι, που θεωρούν τα πανεπιστήμια «τσιφλίκια» τους, θα συλληφθούν είναι τόσο κενές περιεχομένου, ώστε να προκαλούν πλέον θυμηδία στην κοινωνία. Εχουν ειπωθεί ουκ ολίγες φορές και στην ουσία αποτελούν σύμπτωμα της ανοσίας με την οποία μακροχρόνια έχει δηλητηριαστεί η κοινωνία σε σχέση με τη βία στα ΑΕΙ.

Οι κεντρώοι, μετριοπαθείς πολίτες που ζητούν έργα, δυσπιστούν στα μεγάλα λόγια και εκτιμούν πως υποκρύπτουν απραξία. Εμφατική είναι και η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ και των ομοϊδεατών του στο συγκεκριμένο θέμα, αφού οποιαδήποτε δήλωση θα δυσαρεστούσε μερίδα του ακραίου πολιτικού ακροατηρίου τους.

Σαφής και ξεκάθαρη είναι η δήλωση των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ. «Οι ζημιές που έγιναν στη δημόσια περιουσία επιβαρύνουν το ελληνικό Δημόσιο και τον Ελληνα φορολογούμενο. Εμάς μας βαρύνει η ευθύνη να υπερασπιστούμε ενωμένοι τη δημοκρατική νομιμότητα, την ακαδημαϊκή ελευθερία και τη δημόσια περιουσία από τους εχθρούς της δημοκρατίας και τις εγκληματικές αυτές ομάδες που επιβουλεύονται το δημόσιο πανεπιστήμιο», σημείωσε το πρυτανικό συμβούλιο.

Η χρόνια διελκυστίνδα που στήνεται γύρω από τη βία στα ΑΕΙ, και τον πετροπόλεμο ΜΑΤ – αναρχικών, έχει καταλήξει βαρετή –αν και επικίνδυνη…– θεατρική παράσταση παρηκμασμένου θεάτρου της βαλκανικής περιφέρειας της Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή