90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 21–5–1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ: Τηλεγραφήματα εκ Βομβάης αγγέλλουν ότι κατά τας σημερινάς συγκρούσεις μεταξύ Ινδών και Μουσουλμάνων εφονεύθησαν 3 και ετραυματίσθησαν 40. Επίσης εις τα νοσοκομεία απέθανον δώδεκα εκ των τραυματισθέντων κατά τας ταραχάς των προηγουμένων ημερών. Aνω των 20 χιλιάδων προσώπων και ιδίως Ινδοί έμποροι ανεχώρησαν εκ Βομβάης. Κάθε εμπορική κίνησις εσταμάτησε τελείως.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ; Αι χθεσιναί πληροφορίαι μας ότι εντός της σήμερον θα εκκαθαρισθή οριστικώς η πολιτική κατάστασις, με πιθανωτέραν πρόβλεψιν την παραίτησιν της Κυβερνήσεως, επεβεβαιώθησαν εκ των πραγμάτων. Ηδη από της μεσημβρίας χθες, κατά το συγκροτηθέν Υπουργικόν Συμβούλιον διά την έγκρισιν του προϋπολογισμού, ο κ. Βενιζέλος παρεκάλεσε τους υπουργούς όπως συνέλθουν σήμερον την 4.30΄ μ.μ. εις την Βουλήν, προ της συνεδριάσεως αυτής, εις έκτακτον σύσκεψιν διά να θέση υπ’ όψιν των τας δηλώσεις εις τας οποίας θα προβή ενώπιον του Σώματος. Αφήκε σαφώς να εννοηθή ότι καταλήγει εις την απόφασιν παραιτήσεως της Κυβερνήσεως.

ΑΠΕΡΓΙΑ: Από της χθες η απεργιακή κίνησις ήρχισεν επεκτεινομένη και εις όλους τους άλλους δημοσιοϋπαλληλικούς κλάδους. Οι υπάλληλοι των άλλων υπηρεσιών, κρίνοντες ότι η ευκαιρία είνε κατάλληλος, κατέρχονται εις απεργίαν επιδιώκοντες λύσιν των ζητημάτων των.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή