90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 27–5–1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ: Αργά χθες υπεγράφη εις το Παλάτσο Βενέτσια [φωτ.], μεταξύ των κ.κ. Μουσολίνι και Γκράντι αφ’ ενός και Ισμέτ Πασά και Τεβφήκ Ρουσδή αφ’ ετέρου, πρωτόκολλον διά του οποίου παρατείνεται επί μίαν έτι πενταετίαν το μεταξύ των δύο χωρών υφιστάμενον από του 1928 σύμφωνον φιλίας και διαιτησίας. Διά του υπογραφέντος πρωτοκόλλου ορίζεται ότι η συνθήκη ευθύς μετά την λήξιν της δύναται ν’ ανανεωθή διά μίαν εισέτι πενταετίαν.

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ: Οι αξιωματικοί της φρουράς Θεσσαλονίκης εξεδήλωσαν την σφοδράν αγανάκτησίν των διότι ο Πλαστήρας, εξ ονόματός των δήθεν, επενέβη εις την πολιτικήν κρίσιν. Οι αξιωματικοί πρόκειται να διαβιβάσουν εις τον κ. Βενιζέλον διαμαρτυρίαν και θα τονίσουν ότι ο κ. Πλαστήρας δεν αντιπροσωπεύει παρά δεκάδα μόνον αξιωματικών της επαναστάσεως οι οποίοι φοβούνται διά την θέσιν των εξ ενδεχομένης επικρατήσεως του κ. Κονδύλη.

ΕΛΛΕΙΨΗ: Εις τας αγοράς της Βορείου Ελλάδος έφθασε να τιμάται μέχρις οκτώ δραχμών την οκάν ο αραβόσιτος. Εις όλας τας αγοράς σημειούται έλλειψις, ουδαμού υπάρχει επαρκές ποσόν ανταποκρινόμενον εις τας ανάγκας των αγροτών, τα υπάρχοντα μικρά αποθέματα εξαντλούνται και η έλλειψις αυτή αρχίζει τώρα να λαμβάνη πραγματικώς ανησυχητικόν χαρακτήρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή