90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 8-6-1932

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΖΩΗΡΟΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΝ: Τηλεγραφούν εκ Γενεύης ότι κατά την σημερινήν συνεδρίασιν της αεροπορικής επιτροπής της Διασκέψεως του αφοπλισμού, έλαβε χώραν επεισόδιον λόγω της αποχωρήσεως εκ της αιθούσης των συνεδριάσεων των αντιπροσώπων Ιταλίας, Γερμανίας και Ρωσσίας. Η διαφωνία προήλθεν επί των απαντήσεων τας οποίας θα έδιδεν η υποεπιτροπή επί του υποβληθέντος εις αυτήν γαλλικού ερωτηματολογίου. Κατά την προηγουμένην συζήτησιν ο Ιταλός αντιπρόσωπος είχε τονίση ότι αι υποδείξεις, τας οποίας υιοθέτησεν η υποεπιτροπή, έδιδον πεπλανημένην εντύπωσιν περί των σημερινών συνθηκών της στρατιωτικής αεροπορίας. Ο Γερμανός αντιπρόσωπος υπεστήριξε την άποψιν του Ιταλού συναδέλφου του, αλλ’ η υποεπιτροπή διά ψήφων 23 κατά 11 περιέλαβε τας υποδείξεις εφ’ ων εδημιουργήθη η διαφωνία εις την γενικήν έκθεσιν ήτις θα υποβληθή εις την ολομέλειαν της διασκέψεως.

ΙΔΙΩΝΥΜΟ: Μια επιτροπή εκπροσωπούσα διαφόρους οργανώσεις αριστεριζούσας υπέβαλεν εις το υπουργείον της Δικαιοσύνης αναφοράν διά της οποίας ζητείται η παροχή γενικής αμνηστείας εις όλους τους φυλακισμένους και εν εκτοπίσει ή υπό δίωξιν εργάτας. Αλλ’ η αναφορά, συζητήσιμος επ’ αυτού του σημείου, ως και επί άλλων τινών σχετικών, περιέχει και μίαν άλλην αξίωσιν: Την κατάργησιν του ιδιωνύμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή