90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 25–6–1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ: Ο υπουργός των Εσωτερικών εδέχθη προ ημερών τον Αδόλφον Χίτλερ συνοδευόμενον από τους βουλευτάς Φρικ, Φρανκ και Γκέριγκ, εις την συνάντησιν δε αυτήν αποδίδεται μεγίστη σπουδαιότης. Οι σοσιαλεθνικισταί αρχηγοί εξέθεσαν εις τον φον Γκάυλ την δημιουργηθείσαν εις την Γερμανίαν κατάστασιν συνεπεία της συστηματικής επιθετικής στάσεως των κομμουνιστών εναντίον των οπαδών του εθνικιστικού κόμματος και εδήλωσαν ότι, αν η αστυνομία εξακολουθήση να παρίσταται απαθής εις τας εναντίον των επιθέσεις, θα αναγκασθούν να εφαρμόσουν μόνοι το δικαίωμα της νομίμου αμύνης και των αντιποίνων.

ΦΡΟΥΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: Τηλεγραφούν εκ Δράμας ότι αφίκετο εκεί ανώτερος αξιωματικός, προερχόμενος εκ της φρουράς Κομοτηνής. Ο ανώτερος αυτός αξιωματικός επεκοινώνησε μετά των συναδέλφων του της Δράμας προς τους οποίους ανεκοίνωσεν ότι ολόκληρος η φρουρά της Κομοτηνής αποδοκιμάζει τας ενεργείας μερικών κατ’ εξοχήν «αθηνοβίων» κινηματιών αξιωματικών προς επέμβασιν εις τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Προσέθεσεν εν συνεχεία ότι οι αξιωματικοί Κομοτηνής έλαβον την απόφασιν όχι μόνον να μη υπογράψουν το πρωτόκολλον, αλλά και να αντιδράσουν ενεργώς κατά των παραγόντων, διότι συνεφώνησαν ότι επέμβασις στρατού δικαιολογείται μόνον όταν πρόκειται περί προασπίσεως της τιμής και της ακεραιότητος του κράτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή