Θεωρείο: «Παράθυρο» συγκυβέρνησης από Κατρίνη

Θεωρείο: «Παράθυρο» συγκυβέρνησης από Κατρίνη

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον μήνα μετά την έναρξη της μεγάλης έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν είναι προγραμματισμένο να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι σήμερα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, χωρίς ωστόσο να αναμένεται να έχουν κάποια ιδιαίτερη επαφή. Οικοδεσπότης θα είναι ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος, που θα παραθέσει το δείπνο στο Παλάτι της Μαδρίτης.

«Παράθυρο» συγκυβέρνησης

Μια ανάρτηση που μπορεί να ερμηνευθεί, αλλά και να παρερμηνευθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, έκανε στο twitter ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, αφήνοντας σε κάθε περίπτωση ανοικτό το ενδεχόμενο για μετεκλογική συνεργασία. «Πιστεύουμε ότι οι πολίτες μάς άκουσαν και θα μας δώσουν ένα πολύ καλό ποσοστό που θα σηματοδοτεί την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Οποιαδήποτε συζήτηση για μετεκλογική συνεργασία δεν έχει προαπαιτούμενα και προϋποθέσεις, παρά μόνο το περιεχόμενο της διακυβέρνησης», έγραψε. Η αναφορά σε «προαπαιτούμενα» παραπέμπει σε κυβερνητικές θέσεις, που σημαίνει πως ο Κατρίνης πρακτικά λέει πως δεν έχουν σημασία οι «καρέκλες», αλλά το ιδεολογικό περιεχόμενο και η συγκυβέρνηση είναι ανοιχτή.

Υποψήφιος

Σίγουρη μαθαίνω πως θεωρείται στα Χανιά η υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές του Δημήτρη Φραγκάκη. Από την πλευρά του ο γ.γ. του ΕΟΤ, που έχει κάνει καλή δουλειά στον τομέα ευθύνης του –καθώς ο τουρισμός αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά της Ελλάδας φέτος– θεσμικός γαρ, αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις του κόμματος. Οι κινήσεις του, πάντως, μαρτυρούν την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος, καθώς με εξαίρεση την περίοδο της πανδημίας δεν έχει σταματήσει να βρίσκεται διαρκώς στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Συμμαχία

Σαφές σήμα στήριξης του Αντώνη Σαμαρά στον Τάκη Θεοδωρικάκο ήταν όλα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου στην Καλαμάτα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας και στην πρώτη σειρά καθόταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Αλλά δεν ήταν το μόνο. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Μεσσήνιος αρχηγός αιτιολόγησε την παρουσία του Θεοδωρικάκου στην περιοχή, λέγοντας πως πρόκειται για τον «πλέον αποτελεσματικό υπουργό που έχω δει τον τελευταίο καιρό». Τις φιλοφρονήσεις ανταπέδωσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας πως ο Σαμαράς «κράτησε την Ελλάδα όρθια και μέσα στην Ευρώπη». Ενδιαφέρον.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή